Erityisryhmien liikunnalla eli soveltavalla liikunnalla tarkoitetaan niiden väestöryhmien liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Määritelmällä tarkoitetaan erityisesti vammaisia, pitkäaikaissairaita sekä yli 65-vuotiaita henkilöitä.

Iäkkäistä henkilöistä erityisryhmiin lasketaan henkilöt, joiden toimintakyky on heikentynyt selvästi iän, vamman tai pitkäaikaissairauden takia.

Erityisliikuntaryhmät Euran uimahallilla


Uimahalli on suljettu 24.12.2021- 15.1. 2022 asti epidemiatilanteen takia.

Ryhmiä ohjaa urheilutalon liikunnanohjaaja Mona Koski.

Nykyisin vesijumppa- ja uintiryhmien innokkaat osallistujat tulevat Euran palvelukotien kautta. Myös yksitysasiakkaat voivat tiedustella ryhmiin pääsemistä. Tiedustelut sähköpostilla: mona.koski(at)eura.fi

Vesijumppa sopii mainiosti kaiken ikäisille, kokoisille ja kuntoisille. Osallistuminen ei vaadi uimataitoa, sillä jumppa toteutetaan monitoimialtaassa hartiasyvyisessä 29 asteen lämpöisessä vedessä ja on tempoltaan kevennettyä. Jumpassa käytetään erilaisia vesiliikuntavälineitä tehostamaan veden vastusta. Liikkeet vedessä ovat silti pehmeitä ja tehokkaita, siksi nivelystävällinen vesijumppa sopii myös kuntoutujille.

Uinti on yksi erityisryhmien suosituimmista liikuntamuodoista. Erityisuinnin tavoitteena on, että jokainen uimari oppisi itselle parhaiten soveltuvan tavan liikkua vedessä. Erityisuinnissa opetellaan uinnin alkeita, hiotaan jo opittuja uimatekniikoita, kasvatetaan uintikuntoa matkauinnilla sekä luodaan uinnista mukavaa harrastusta. Uintiryhmät on tarkoitettu uimataitoisille. Uinti toteutetaan puoliksi hartiasyvyisessä 29 asteen monitoimialtaassa ja syvässä 26,5 asteen lämpöisessä isossa altaassa.

Muut ryhmät Euran uimahallilla

Euran Invalidit ry:n vesijumppa on perjantaisin monitoimialtaassa.

Kehitysvammaisten Tuki ry:n perhevuoro on uimahallilla joka toinen lauantai.