Erityisryhmien liikunnalla eli soveltavalla liikunnalla tarkoitetaan niiden väestöryhmien liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Määritelmällä tarkoitetaan erityisesti vammaisia, pitkäaikaissairaita sekä yli 65-vuotiaita henkilöitä.

Iäkkäistä henkilöistä erityisryhmiin lasketaan henkilöt, joiden toimintakyky on heikentynyt selvästi iän, vamman tai pitkäaikaissairauden takia.

Erityisryhmien vesiliikunta maanantaisin klo 15.00-15.45 Euran uimahallilla

Kevätkausi alkaa 15.1.2024.
Ryhmää ohjaa urheilutalon liikunnanohjaaja Mona Koski.

Erityisryhmien vesiliikuntaryhmän innokkaat osallistujat tulevat Euran palvelukotien kautta. Myös yksitysasiakkaat voivat tiedustella ryhmiin pääsemistä. Tiedustelut sähköpostilla: mona.koski(at)eura.fi

Vesijumppa sopii mainiosti kaiken ikäisille ja kuntoisille. Osallistuminen ei vaadi uimataitoa, sillä jumppa toteutetaan monitoimialtaassa hartiasyvyisessä 29 asteen lämpöisessä vedessä ja on tempoltaan kevennettyä. Jumpassa käytetään erilaisia vesiliikuntavälineitä tehostamaan veden vastusta. Liikkeet vedessä ovat silti pehmeitä ja tehokkaita, siksi nivelystävällinen vesijumppa sopii myös kuntoutujille.

Muut ryhmät Euran uimahallilla

Euran Invalidit ry:n vesijumppa on torstaisin monitoimialtaassa.

Kehitysvammaisten Tuki ry:n perhevuoro on uimahallilla joka toinen lauantai.