Kirjasto
Kirjasto tarjoaa sekä kirjastossa että kotona käytettäviä e-aineistoja. Kuva: Tomi Glad / Glad Media Oy

Satakirjastojen yhteiset e-aineistot toimivat kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Voit tutustua Satakirjastojen e-aineistoihin Finnassa.

E-kirjasto

E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, josta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. E-kirjastoa käytetään E-kirjasto-sovelluksella, jonka voi ladata puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta. Toistaiseksi E-kirjastoa ei ole mahdollista käyttää tietokoneella tai selaimella.

E-kirjaston käyttöön ei tarvita kirjastokorttia. E-kirjasto-sovellus otetaan käyttöön vahvan tunnistautumisen avulla. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen (esim. verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne), saat käyttäjätunnukset esittämällä henkilöllisyystodistuksen kirjaston asiakaspalvelussa.

E-kirjasto-sovelluksen käyttöohjeet Kansalliskirjaston sivuilla

Sähköiset sanomalehdet

ePress-palvelussa on laaja valikoima kotimaisia sanomalehtiä. Tuoreimmat numerot ovat luettavissa heti niiden ilmestyttyä ja käytettävissä on lisäksi lehtiarkisto kahden vuoden ajalta. ePressiä voi käyttää kirjastojen asiakaspäätteillä tai omilla laitteilla kirjastojen langattomassa verkossa.

Elokuvat

Cineast-elokuvapalvelun kautta voi katsella elokuvia maksutta verkossa ja mobiilisti. Palvelun käyttämiseen tarvitsee vain Satakirjastojen kirjastokortin ja PIN-koodin. Satakirjastojen asiakkaana voi lainata viisi elokuvaa kuukaudessa. Lainarajat nollataan jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä.

Elonetistä löytyy kaikki Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) omistamat elokuvat. ELONETin kokoelma käsittää yli 450 pitkää elokuvaa, lisäksi palvelussa on tuhansia mainos-, dokumentti- ja lyhytelokuvia. Palvelun käyttämiseen ei tarvitse tunnuksia.

Musiikki

Naxos Music Libraryssa on kuunneltavana yli 2 miljoonaa musiikkikappaletta. Painotus on klassisessa musiikissa, mutta myös muita musiikinlajeja löytyy. Kuuntelemaan pääsee kirjautumalla kirjastokortin numerolla.

Naxos Music Library Jazz sisältää n. 200.000 kappaletta jazzia klassikoista uutuuksiin. Kuuntelemaan pääsee kirjautumalla kirjastokortin numerolla.

Naxos Music Library Worldin kautta voi kuunnella maailmanmusiikkia yli 150:stä eri maasta.

Naxos Video Library sisältää lähinnä klassisen musiikin esityksiä, konsertteja ja dokumentteja.

Soitonopetusta

Rockway -soittokurssit Verkkopalvelussa voit lainata musiikkikursseja opetella soittamista kitaraa, pianoa tai laulua. Pääset kursseihin kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla verkko-osoitteessa kirjastot.rockway.fi.