Taiteilija Jalmari Karhulan suunnittelema Euran nuorisoseurantalo Pirtti valmistui vuonna 1908. Rakennus on jugendkauden edustavimpia seurataloja Suomessa, ja sen on valtakunnallisesti merkittävä arkkitehtuurikohde. Suuressa puurakennuksessa on Karhulan arkkitehtuurille tyypillinen massiivinen katto-osa ja moniruutuiset ikkunat. Pirttiä voidaan pitää Karhulan kokonaistaideteoksena, sillä hänen käsialaansa ovat kaikki rakennuksen yksityiskohdat. Euran Pirtti on maamme edustavimpia seurataloja ja se liittyy kiinteästi Euran historialliseen kyläkuvaan. Rakennus on peruskorjattu 1980-luvun alussa.

Euran Pirttiin liittyy vahvasti myös Euran rinkilät, Satakunnan maakuntaherkku. Euran Pirtissä rinkilöitä valmistetaan vuosittain talkoovoimin useampi tuhat. Pirtin leivonnaiset ovat niitä oikeita rinkilöitä, sillä alkuperäinen resepti on tuotu nuorisoseuran taloksi rakennettuun Euran Pirttiin. Rinkilöistä saadut voitot käytetään Pirtin toiminnan hyväksi. Euran rinkilöiden leipomisperinne jatkuu myös nuoremmassa polvessa, sillä herkkua valmistetaan nykyisin myös euralaisten koulujen kotitaloustunneilla.

Pirtin lähistöllä sijaitsee myös Soveron taidetalo, jossa taiteilija Kaisa Sovero ottaa vastaan niin ryhmiä kuin satunnaisia matkalaisiakin. Yli sata vuotta vanha hirsitalo ja tyyliin sopiva sisustus kuljettaa vierailijan hetkeksi aikamatkalle vuosikymmenten taakse.