Kännö rakennettiin kauttualaisten alakouluksi vuonna 1912 ja sitä laajennettiin nykyiseen muotoonsa vuonna 1927. Koulukäytöstä se jäi pois 2011 ja nyt tiloissa on mm. kansalaisopiston toimintaa. Koulu sai nimensä ensimmäisen opettajan ja sittemmin rehtorin I.V. Kännön mukaan.

Kaunismäessä eli Kännön koulun paikalla on asuttu jo ainakin 1000 vuotta. Paikalla vuonna 1968 tutkittu matala röykkiömäinen kiveys ja mahdolliset kuoppaliedet viittasivat tutkijan mukaan asumuksen jäännökseen pikemmin kuin hautaukseen.

Vuonna 1987 paikalta todettiin 24 nuoremman rautakauden ruumishautaa. Löytöjä saatiin kahdeksasta haudasta, mutta suurin osa löydöistä oli kahdessa haudassa. Aineisto koostui keihäänkärjistä, pronssispiraaleista tekstiilijäännöksineen, sormuksista, saviastianpaloista sekä ihmisen ja eläimen luista, joukossa yksi kallo. Vuosien 1991-92 kaivauksissa paikalta todettiin vielä seitsemän ruumíshautaa. Joukossa oli yksi kaksoishautaus. Löytöinä saatiin mm. rahoja, keihäänkärkiä, solkia. Haudat ajoittuvat viikinkiajan lopulle ja ristiretkiaikaan.