Euran kunnan kulttuuripalvelut järjestää lapsiperheille läpi vuoden erilaista toimintaa, kuten teatteriesityksiä, konsertteja, näyttelyitä sekä lasten ja nuorten kesäpajoja vaihtuvin teemoin.

Vuoden aloittaa aina lasten oma kuukausi – Lasten tammikuu. Kulttuuripalvelut järjestää Lasten tammikuun yhteistyössä euralaisten yhdistyksien kanssa. Kuukauden mittaan tarjotaan lähes joka päivälle kivaa tekemistä lapsille, nuorille ja koko perheelle. Valoa ikkunassa -teemalla kannustetaan kaikkia euralaisia toimijoita, kuten päiväkoteja, sekä lapsiperheitäkin tekemään oma valoikkuna tuomaan iloa tammikuun pimeisiin iltoihin.

Esihistorian opastuskeskus Naurava lohikäärme tarjoaa lapsiperheille paljon kivaa koettavaa. Opastuskeskuksessa pääsee mm. kokeilemaan muinaisia kädentaitoja, kuten lampaan keritsimistä ja kutomista pystykangaspuilla. Pääsee arvuuttelemaan, miten painava viikinkiajan miehen aseistus oli. Lisäksi voi etsiä piilotettua Nauris-lohikäärmettä ja väritellä Luistarin Lempi -aiheisia värityskuvia. Torkut voi ottaa viikinkiajan henkeen rakennetussa sängyssä.

Härkänummen viikinkikylässä Pyhäjärven rannalla pääsee opettelemaan erilaisia viikinkiajan taitoja, kuten jousella ampumista, sekä voi kisailla leikkimielisesti. Koululuokat voivat järjestää retken viikinkikylään tai kylän elämään voi tutustua perheen kesken Muinaisaikaan-tapahtumassa aina kesäkuussa. Härkänummen toiminnasta vastaa Pohjolan Muinaiselämys Oy. Kunnan kulttuuripalvelut on myös mukana järjestämässä viidesluokkalaisille suunnattuja Viikinkitaitokisoja yhteistyössä Pohjolan Muinaiselämys Oy:n ja Alasatakunnan perinneyhdistys Osma ry:n kanssa.

Helminauha-kulttuurikasvatussuunnitelmaan on koottu erilaisia valmiita paketteja eri luokka-asteille sekä kaikille toteutettavaksi. Lähtökohtana on paikkakunnan ja alueen oma kulttuuriperintö ja -tarjonta. Tutuksi tulevat niin Euranrinkilän leipominen kuin Alvar Aallon arkkitehtuuri.

Tiedot tapahtumista löydät meidän tapahtumakalenteristamme.

Jo perinteisten toimien lisäksi otamme mielellämme vastaan vinkkejä ja uusia ideoita.  Ota yhteyttä!

Mukavia hetkiä kulttuurin parissa!