Hakamaisella metsäsaarekkeella sijaitsee kolme röykkiötä, joista komein on halkaisijaltaan 17 x 15 m ja korkeudeltaan lähes 2 metriä. Tätäkin suurempi, halkaisijaltaan yli 20 metrinen Loukomäen suurröykkiö on sijainnut lännessä näkyvän tilakeskuksen pihapiirissä. Loukomäen röykkiö tutkittiin vuonna 1951 ja myöhemmin se hävitettiin. Röykkiöstä löydettiin paasiarkku, jossa ilmeisesti oli ollut ruumishautaus sekä pronssinen partaveitsi ja piikivinen terä. Parhaiten Loukomäen röykkiö kuitenkin muistetaan kiveyksen seasta löydetystä pronssimiekasta.

Suomesta tunnetaan pronssikaudelta 13 miekkaa, joista kaksi on löydetty Paneliasta. Miekka oli pronssikaudella pelottava ase, mutta myös statusesine. Miekka ilmaisi, että sen kantaja oli varakas, aikansa todellinen mahtimies.

Vähä-Saarenmaan Aloksenrannasta löydetty miekka on vanhimpia Suomesta löydettyjä miekkoja, se ajoittuu pronssikauden alkuun. Miekka on valmistettu Tonavan yläjuoksulla ja ilmeisesti aikanaan uhrattu rantaveteen. Loukomäen suurröykkiöstä löydetty miekka on valmistettu Skandinaviassa n. 1000 – 800 eaa.