Eurassa julistettiin joulukuun alussa 2021 Eura-aiheinen neulekilpailu, jonka tulokset ovat nyt ratkenneet. Kisassa oli mukana kaikkiaan 37 eri työtä.

Voittajaksi tuli kauttualainen Pirkko Tuppurainen upeilla Euran sydän -villapaidoilla. Neulesarjaan kuuluvat Pyhäjärven sydän, Euran emäntä sydämellä sekä Sydänmaisema-villapaidat. Käytämme näistä nimeä Euran sydän -villapaita. Neuleohje vaati hiontaa, ja se on nyt valmistunut Erja-Kaarina Helkiön toimesta. Neuleohje vastaa L-kokoa. Ohjeen monistus eri kokoihin etsii vielä tekijää, jos tiedät mahdollisen tekijän, niin voit vinkata siitä meille tänne kulttuuripalveluihin.

Neuleen värit ovat vaaleansininen, harmaa ja valkoinen (ei kuvassa). Sininen kuvaa kesäpäivän auringossa lainehtivaa Pyhäjärveä, harmaa aaltojen vuosisatojen aikana pyöristämiä rantakiviä ja valkoinen lunta ja jäätä talvisella Pyhäjärvellä. Kuvio on Euran sydän -korusta, joka on löytö pappilan mailta.

Toiseksi sijoittui kauttualainen Hanna Yli-Mattila Euran emännän sukilla. Tässä ohjeet:

Kolmanneksi sijoittui paimiolainen Virpi Lindvall ”Paistetaan ketunruskeiksi” -pipolla. Tässä ohjeet:

Lisäksi kunniamaininnalla huomioitiin Marjo Mäkitalon iloiset sukat.

Tuomariston muodostivat muotoilija Annaleena Soini, Taito Satakunta ry:n toiminnanjohtaja Hanna-Leena Rossi ja Euran kunnan edustajana kulttuuripäällikkö Sirpa Wahlqvist.

Tuomaristo kiitti töiden tasaista tasoa, joukossa oli paljon käsityön näkökulmasta hienoja töitä ja osallistujia oli odotettua enemmän.  Kiitosta sai myös se, että töissä oli hyvin otettu huomioon euralaisuus – monet työt olivat ”sydämellä tehtyjä”.  Useissa töissä tuli esiin Euran sydän ja euranrinkilä, monissa myös muut esihistoriasta tutut kuviot.