Panelian rivimylly on Euroopan ainoa 4-rivinen rivimylly. Ensimmäisiä virallisia merkintöjä myllyistä kirjattiin 3.11.1600 Euran käräjillä. Vuonna 1643 koko Panelian kylä paloi ja tuolloin myös tuhoutui kolme jalkamyllyä. Panelian myllyoloissa tapahtui ratkaiseva muutos 1850-luvulla, jolloin aloitettiin rivimyllyjen rakentaminen. Myllyt kokivat maassamme yleensä 1800-luvun lopulla ratkaisevan murroksen. Monin paikoin talonpoikaiset lahkomyllyt saivat kuoliniskun, mutta panelialaiset kestivät kilpailun isompien myllyjen kanssa kehittämällä myllyjensä tekniikkaa ja uusimalla niiden koneistoja.

Nykypäivään säilynyt neljän myllyn rivimylly on Euroopassa harvinaisuus. Panelian neljästä myllystä kaksi on talkoovoimin kunnostettu toimiviksi. Koskessa jokiuoman päällä sijaitseva Prunnimylly toimii edelleen vesivoimalla ja myllyrivin toisessa päässä sijaitseva Rantoomylly sähköllä. Näillä myllyillä Panelian kotiseutuyhdistys jauhaa edelleen jauhoja vierailijoillekin mukaan ostettavaksi.

Rivimyllyn lähellä sijaitsee leveä kaksiholvinen kivisilta vuodelta 1832 ja vuonna 1908 rakennettu jugend-tyylinen Panelian osuusmeijerin rakennus, jossa sijaitsee myös Panelian museo. Oikeastaan koko kylän merkittävin osa kirkkoineen on keskittynyt lähelle Paneliankoskea.