Euran kunnan ylläpitämä Naurava lohikäärme on Suomen ensimmäinen esihistorian opastuskeskus. Toiminta-ajatuksena on kertoa elämyksellisesti Euran esihistoriasta, erityisesti paikkakunnan rikkaasta viikinkiajasta (800–1050 jKr.).

Näyttelytiloissa on esillä alkuperäisiä esinelöytöjä sekä erilaisia kopioita. Kävijöillä on mahdollisuus kokeilla itse erilaisia muinaistekniikoita. Myös näytteillä oleviin esinekopioihin ja tekstiileihin on lupa koskea.

Naurava lohikäärme sijaitsee Euran keskustassa vanhassa Jalmari Karhulan suunnittelemassa kivinavetassa osoitteessa Eurantie 18. Sisäänkäynti on rakennuksen keskeltä, pyörätieltä. Rakennuksen ympärillä on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Euran linja-autoasemalta on vain puolen kilometrin kävelymatka opastuskeskukseen. Samassa rakennuksessa Nauravan lohikäärmeen kanssa toimii Lounasravintola Idylli, jossa voi nauttia ateriat ja kahvit lounasaikaan tai muina aikoina tilauksesta. Euran muihin matkailukohteisiin ja majoitusvaihtoehtoihin voi tutustua Euran kunnan kotisivujen Matkailu ja tapahtumat -osiossa.

Naurava lohikäärme on saanut nimensä Osmanmäen kalmistosta löydetyn viikinkiaikaisen keihäänkärjen koristekuvion mukaan. Rautaisen keihään putkiosaa koristaa hopeoitu lohikäärmeornamentti.

Esihistorian opastuskeskus Nauravan lohikäärmeen logo, joka on lähtöisin viikinkiaikaisen keihäänkärjen koristekuviosta. Logossa on lohikäärme.

Opastukset:
Opastettuja kierroksia järjestävät Alasatakunnan oppaat ry. Tiedustelut: Esihistorian opastuskeskus Naurava lohikäärme, puh. 044 422 4826 tai Kaisa Repo/Alasatakunnan oppaat ry, puh. 050 377 5245. Opastusmaksu: 50 € (+ alv. 24 %). Ryhmäkoko yhdellä oppaalla enintään 30 hlö. Avausmaksu aukiolojen ulkopuolella 30 €. Kielilisä +10 €.

Videolta selviää, mitä kivaa tekemistä Nauravasta lohikäärmeestä löytyy lapsille.