A. Ahlström Osakeyhtiö rakennutti Terassitalon Kauttuan paperitehtaan ylemmän toimihenkilöstön asuinhuoneistoksi vuonna 1938, ja se oli ensimmäinen Aallolta tilattu rakennussuunnitelma Kauttualla. Terassitaloja piti rakentaa useampia, mutta suunnitelman toteuttaminen jäi kesken.

Tyyliltään rakennus on modernistisen selkeälinjainen, jonka julkisivu on rapattua valkoista tiiltä ja jossa ainoana koristeena ovat pyöreät puiset kaiteet. Terassitalo seuraa funktionalistisia suunnitteluperinteitä, sillä on historiallinen tausta Välimeren piirin arkkitehtuurissa, jota Aalto ihaili ja josta hän sai innoituksensa rakennuksen muotoon ja julkisivuun. Kauttuan Terassitalo on elävä esimerkki arkkitehdin halusta sijoittaa rakennus osaksi luontoa. Keskeiseksi nousivat valon, ilman ja käytännöllisyyden korostaminen. Terassitalo edustaa omaa rinteeseen sijoitettua porrasmaista tyyppiä, jossa katto muodostaa ylemmän kerroksen laajan ulko-oleskelutilan, kattoterassin. Lisäksi jokaiseen asuntoon on kulku maan tasalta, ja luonnonvalo pääsee asuntoihin kolmesta ilmansuunnasta.

Nykyään Ruukki-Invest Oy omistaa koko rakennuksen, johon kuuluu kuusi erikokoista vuokrahuoneistoa. Terassitalo on edelleen asuinkäytössä, mutta yksi asunto toimii näyttelytilana.