Eura on noin 11 600:n asukkaan kunta eteläisessä Satakunnassa.  Kunta on perustettu vuonna 1866, mutta sen historia on paljon pidempi.  Eura nimittäin tunnetaan poikkeuksellisen rikkaasta esihistoriasta ja Kauttuan teollinen historia on yksi Suomen merkittävimmistä.  Euran esihistoriaan on helppo tutustua vaikkapa esihistorian opastuskeskus Nauravassa lohikäärmeessä, joka on lajissaan Suomen ensimmäinen.  Ruukinpuiston upean kulttuurimiljöön tähdittää Alvar Aallon tuotanto, kuuluisimpana ainutlaatuinen terassitalo.

Euran kunta on laaja, noin 630 neliökilometriä.  Vuonna 1970 kuntaan liitettiin Hinnerjoki ja Honkilahti ja vuonna 2009 Kiukainen.  Kunnan keskustan muodostavat Euran kirkonkylä ja Kauttua.

Eura on oman alueensa kaupallinen keskus.  Kunta on yksi Suomen teollistuneimpia kuntia ja meillä on paljon teollisuutta palvelevaa yritystoimintaa.  Yritysten jalostusaste on korkea ja elintarviketuotanto sekä logistiikkayritykset ovat erikoisalaamme. Tunnettuja euralaisia yrityksiä ovat mm. Biolan, Pintos, Jujo Thermal, Auramaa-yhtiöt, Koskinen-yhtiöt, ETH-Group, ETS-Lindgren, LMG Finland, Eupart, Jaakko-Tuote, Tammiston puu,  Vesi Lammela, Mykora, Rakennustyöt Ville Kauppi ja TuraSteel Oy.

Meillä voi harrastaa monenlaista. Eurassa on 270 yhdistystä ja yhdistyselämä on vilkasta. Monet urheiluseurat ovat tarjonneet mahdollisuudet edetä kansainväliselle huipputasolle, esimerkkeinä karateka Titta Keinänen, koripalloilija Elias Valtonen, jalkapalloilijat Aada Nurmi ja Jutta Rantala, meloja Tanja Jantunen, jääkiekkoilija Eveliina Suonpää sekä painonnostaja Anni Vuohijoki.  Taiteen perusopetusta voi opiskella musiikissa ja kuvataiteessa. 

Euran Pirtti, taiteilija Jalmari Karhulan kokonaistaideteos, on tärkeä osa euralaista kulttuurimaisemaa. Euranrinkilöitä, ensimmäisenä aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon hyväksyttyä perinneleivonnaista, valmistetaan erityisesti kotiseutuyhdistyksen piirissä, mutta taitoa jaetaan mielellään.  Euralaiset taiteilijakodit, kuten Hammin talo, Soveron taidetalo ja Tuiska ovat mielenkiintoisia tutustumiskohteita.

Euralainen luonto, erityisesti kalaisa, Lounais-Suomen suurin järvi Pyhäjärvi ja hieno lintujärvi Koskeljärvi tarjoavat monenlaisia virkistysmahdollisuuksia. Eurassa toimii Pyhäjärvi-instituutti, jonka tehtävänä on edistää ja kehittää elintarviketaloutta ja ympäristöä koskevaa koulutusta, tutkimusta ja muuta kehitystoimintaa. Sen erityisosaamisalueita ovat elintarviketalous sekä vesistöjen tila, vesiensuojelu ja -kunnostus.