Eurassa on käytettävissä laajoin aukioloajoin omatoimikirjastot Hinnerjoella, Honkilahdella, Kiukaissa ja Paneliassa sekä Euran pääkirjaston omatoimialue.

Miten omatoimikirjasto toimii? 

Omatoimikirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Koodi tallennetaan asiakastietoihin kirjastossa. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Henkilökohtaisuus koskee myös omatoimikäyttöä. 

Huoltaja on vastuussa alle 15-vuotiaan kirjastokortilla tapahtuvasta omatoimikirjaston käytöstä. 

Omatoimisesti kirjastoon pääsee ma–pe klo 8–20 ja la–su klo 9–18. 

Henkilökunta opastaa omatoimikirjaston käytössä. 

Kaikissa Euran omatoimikirjastoissa on pääsääntöisesti viikoittain asiakaspalveluaikaa (pl. lomakaudet ja pyhät). Tarkista aina kirjastokohtaiset palveluajat osoitteesta satakirjastot.finna.fi-etusivulta.

Omatoimikirjastossa voi lainata ja palauttaa aineistoa, noutaa varauksia, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä ja vaikka työskennellä tai opiskella. 

Omatoimiajan päätyttyä asiakkaiden on poistuttava kirjastotilasta välittömästi. 

Kirjasto on yleinen tila, jossa on käyttäydyttävä asiallisesti (612/2003). Väärinkäytöksien vuoksi asiakkaalle voidaan asettaa omatoimikirjaston käyttökielto, jolloin sisäänkirjautuminen omatoimiaikana ei onnistu. Kirjastokohtainen käyttökielto voi olla enintään 30 päivää. 

Kirjastossa on tallentava kameravalvonta. 

Omatoimiaikana ovat voimassa Satakirjastojen yhteiset käyttösäännöt. Näiden lisäksi voimassa ovat omatoimikirjastojen käyttösäännöt.