Euran kunnan kirjaston ja varhaiskasvatuksen yhteistyötä ohjaa yhteistyösuunnitelma, jonka on koonnut kirjaston ja varhaiskasvatuksen henkilökunnasta koostuva työryhmä.

Yhteistyösuunnitelma 2022-2023

SATUTUOKIOT

Satutuokioita järjestetään pääkirjastolla, Kiukaisissa sekä Paneliassa. Satutuokiossa luetaan muutama mukava kirja kuulijoiden jaksamisen mukaan ja lisäksi vaihtelevaa ohjelmaa askartelusta musiikkileikkeihin. Satutuokio kestää noin 30-45 minuuttia ja on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisille lapsille. Tervetuloa mukaan!

KIRJALAHJA 2-VUOTIAILLE

Eurassa lapsen 2-vuotistarkastuksessa käydessään perhe saa neuvolasta kutsun kirjastoon. Tätä kutsua vastaan saa omasta lähikirjastosta kirjalahjan. Lahjaa noudettaessa perheen kirjastokorttien tiedot päivitetään, opastetaan kirjastonkäytön alkuun ja kerrotaan 2-vuotiaalle sopivia kirjavinkkejä. Tavoitteena on luoda mukava ja lapsilähtöinen alku kirjastonkäytölle ja muistuttaa oman lähikirjaston palveluista. Kirjaston ja neuvolan yhteistyön tarkoituksena on synnyttää lukukipinä perheisiin alusta asti ja parantaa näin lasten ja nuorten lukutaitoa.

KIRJASTOKÄYNNIT

Kirjastovierailujen tavoitteena on tehdä kirjasto tutuksi lapsille sekä nostaa esille ikäryhmälle sopivaa aineistoa. Samalla halutaan tietenkin herättää kipinä lukuintoon! Kirjastoon ovat tervetulleita kaikki päiväkoti- ja muut varhaiskasvatusryhmät! Olettehan yhteydessä siihen kirjastoon, missä haluatte vierailla, vähintään viikko ennen haluttua vierailuaikaa. Kirjasto ottaa ryhmiä vastaan sopimuksen mukaan myös aukiolojen ulkopuolella.

 Kirjastokäynneistä voi kysellä sähköpostitse , puhelimitse tai tulemalla kirjastoon juttelemaan kirjaston väen kanssa.

KIRJAPAKETIT

Pyynnöstä keräämme kirjapaketteja päiväkotien ja muiden ryhmien käyttöön eri aihepiireistä. Olethan yhteydessä kirjastoon viikkoa ennen hakupäivää!