Naurava lohikäärme lennättää sinut jännittävään muinaishistoriaan, erityisesti viikinkiaikaan. Mikäli etsit elämyksellistä vierailukohdetta, tule meille! Lupaamme, että vierailu on kokemus – kaiken ikäisille.

Euran kunnan ylläpitämä Naurava lohikäärme on Suomen ensimmäinen esihistorian opastuskeskus. Vaihtuvat näyttelyt esittelevät kiehtovasti Euran esihistoriaa ja erityisesti viikinkiaikaa (800–1050 jKr.).

Näyttelytiloissa on esillä alkuperäisiä esinelöytöjä sekä erilaisia kopioita. Näytteillä oleviin esinekopioihin ja tekstiileihin on lupa koskea. Saat itse kutoa kangasta ja tutustua omin käsin myös muihin muinaistekniikoihin. Testaa, riittäisivätkö voimasi viikinkitaistelijan pestiin! Nosta painava kilpi ilmaan ja kokeile, jaksaisitko puolustautua vihollista vastaan miekkailemalla.

Naurava lohikäärme sijaitsee Euran keskustassa vanhassa Jalmari Karhulan suunnittelemassa kivinavetassa osoitteessa Eurantie 18. Sisäänkäynti on rakennuksen keskeltä, pyörätieltä. Rakennuksen ympärillä on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Euran linja-autoasemalta on vain puolen kilometrin kävelymatka opastuskeskukseen. Samassa rakennuksessa Nauravan lohikäärmeen kanssa toimii Lounasravintola Idylli, jossa voi nauttia ateriat ja kahvit lounasaikaan tai muina aikoina tilauksesta. Euran muihin matkailukohteisiin ja majoitusvaihtoehtoihin voi tutustua Euran kunnan kotisivujen Matkailu ja tapahtumat -osiossa.

Naurava lohikäärme on saanut nimensä Osmanmäen kalmistosta löydetyn viikinkiaikaisen keihäänkärjen koristekuvion mukaan. Rautaisen keihään putkiosaa koristaa hopeoitu lohikäärmeornamentti.

Esihistorian opastuskeskus Nauravan lohikäärmeen logo, joka on lähtöisin viikinkiaikaisen keihäänkärjen koristekuviosta. Logossa on lohikäärme.

Opastukset:
Opastettuja kierroksia järjestävät Alasatakunnan oppaat ry. Tiedustelut: Esihistorian opastuskeskus Naurava lohikäärme, puh. 044 422 4826 tai Kaisa Repo/Alasatakunnan oppaat ry, puh. 050 377 5245. Opastusmaksu: 50 € (+ alv. 24 %). Ryhmäkoko yhdellä oppaalla enintään 30 hlö. Avausmaksu aukiolojen ulkopuolella 30 €. Kielilisä +10 €.

Videolta selviää, mitä kivaa tekemistä Nauravasta lohikäärmeestä löytyy lapsille.