Koronan tehosterokotukset syystalvella 2022

THL suosittelee syystalvella 2022 uutta koronan tehosterokotusta sairastetuista taudeista tai saaduista rokoteannoksista riippumatta

Tehosterokotteen voi antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskinarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Syystalven 2022 tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.   

THL:n aiemmat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat voimassa

 • 60–64-vuotiaille suositellaan neljää rokoteannosta
  Katso tarkemmin: Neljäs rokoteannos
 • Perusterveille 18–59-vuotiaille sekä riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille suositellaan kolmea rokoteannosta
  Katso tarkemmin: Kolmas rokoteannos

Ajanvaraus

Ajanvaraus neuvolaikäisten lasten rokotuksille oman neuvolaterveydenhoitajan puhelinaikoina. Huomioitava on, että lapsen rokottamiselle on oltava kaikkien huoltajien allekirjoittama suostumus. Suostumukseksi kelpaa myös itse kirjoitettu suostumus, josta käy ilmi, mitä suostumus koskee (kaikkien huoltajien allekirjoituksin). Huoltajan suostumuslomakkeen voit tulostaa täältä: Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi)

Sähköinen ajanvaraus

VARAA AIKA SÄHKÖISESTI TÄSTÄ LINKISTÄ. Sähköinen ajanvaraus on mahdollista vain yli 18-vuotiaille kuntalaisille. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista verkkopankkitunnuksen, mobiilivarmenteen tai varmennekortin avulla.

Huomioithan aikaa varatessasi, että valitset oikean palvelun ja luet palvelussa annettavat ohjeet huolellisesti:

 1. Koronarokotukset neuvoloissa
  • aikoja varattavissa Euran, Hinnerjoen tai Honkilahden neuvoloista
 2. Koronarokotukset Urheilutalolla
  • marraskuussa eniten aikoja tarjolla Urheilutalolla

Alle 18-vuotiaiden ajanvaraus vain puhelimitse.

Puhelinajanvaraus

Puhelinajanvaraus numerosta 044 422 4432

 • ma, ti, ke ja to klo 8-9

Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittotoiminto ja soittaja kuulee ensimmäiseksi tiedotteen. Tiedote on ensin kuunneltava ja ohjeen mukaan voi jättää takaisinsoittopyynnön.

Puhelinliikenteen ruuhkautuessa takaisinsoittoa voi joutua odottamaan. Jos takaisinsoittoa ei pysty jättämään, on soittoaika ohittunut tai puheluiden ruuhkautuminen on estänyt puhelua pääsemästä läpi takaisinsoittopyyntöön. Yritä silloin soittaa uudelleen seuraavana ajanvarauspäivänä.

Rokotukselle tultaessa huomioitavaa

Rokotuksiin on tultava terveenä ja maskilla suojautuneena.
Pyri tulemaan varaamallesi ajalle täsmällisesti, jotta odotustilassa voidaan huolehtia turvasuositusten toteutumisesta. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan 15 minuutiksi.