15.7.2021

Pääsylippu elämään -kampanjassa kannustetaan nuoria ottamaan rokote mahdollisimman nopeasti

Satakunnan terveysviranomaiset ja kunnat haastavat kaikki satakuntalaiset mukaan yhteiseen kampanjaan, jonka tavoitteena on koronaviruksen leviämisen estäminen. Pääsylippu elämään –kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikki satakuntalaiset ottamaan koronarokote.

Kampanjaan voi osallistua esimerkiksi jakamalla kampanjamateriaalia sosiaalisessa mediassa sekä ottamalla rokotuksen puheeksi läheisten kanssa. Sosiaaliseen mediaan on tehty Pääsylippu elämään
–kampanjamateriaalia, joka on saatavilla eri kieliversioina (suomi, englanti, venäjä, viro, puola) sekä suomenkielisenä kampanjavideo, jota on helppo jakaa. Kampanja käynnistyy 30.6.2021 ja kestää sunnuntaihin 25.7.2021 asti. Kampanjamateriaalia voi ladata vapaasti käyttöön Satasairaalan sivuilta: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/rokote-kampanjamateriaalit

Kampanjamateriaalin avulla halutaan puhutella erityisesti nuoria. Pääsylippu elämään kertoo rokotteen vapauttavasta voimasta. Erilaisten tapahtumien sulkeminen on osaltaan vaikuttanut nuorten elämään ja syrjäytymisen tunteeseen – rokotteen ottaminen on kaikille yhteinen askel kohti vapaampaa elämää. Kampanjailme suunniteltiin tapahtuma-myönteiseksi, optimistiseksi ja elämänmakuiseksi. Se henkii tahtoa ja toivoa helpommasta huomisesta.

– Olemme saaneet kampanjaan mukaan kaksi satakuntalaista nuorta some-tähteä, jotka omien kanaviensa kautta välittävät viestiä oikealle kohderyhmälle. Viesti kulkeutuu eteenpäin heidän kanaviensa välityksellä TikTokin, Youtuben ja instagramin kautta. Mukana kampanjassa ovat @annnaluodemaki (ig) / Anna Erika (Youtube) ja @saanaboelius (ig) / @saanabee (TikTok), Satasairaalan viestintäpäällikkö Sini Gahmberg kertoo.

– Erityisesti nuoria ikäryhmiä kannustetaan hakeutumaan rokotuksiin. Rokotuksissa ollaan nyt vaiheessa, jossa kaikissa Satakunnan kunnissa nuoret ikäryhmät voivat varata ajan koronarokotukseen oman kunnan terveydenhuollosta, Satadiagin infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Nieminen sanoo.

Samalla Pääsylippu elämään -kampanja toimii hyvänä muistuksena meille kaikille toisen rokoteannoksen ottamisesta ajallaan. Epidemian leviämisen ehkäiseminen on meidän kaikkien yhteinen asia.

– Ottamalla rokotteen nuori suojaa itsensä lisäksi myös perhettään, ystäviään, sukulaisiaan ja harrastuskavereitaan.Covid-19-tauti voi olla osalle nuoristakin ihmisistä vaikea ilman rokotusta. Toisaalta lievemmässäkin taudissa oireet voivat joskus kestää pitkään. Hyvä rokotuskattavuus antaa mahdollisuuden välttää rajoitustoimia, Nieminen kertoo.

Infektioyksikön osastonylilääkäri Nieminen kiittää kaikkia satakuntalaisia siitä, että he ovat hakeutuneet rokotuksiin erittäin hienosti.

– Edelleen teemme kaikkemme, että kaikissa ja erityisesti nuorissa ikäluokissa rokotuskattavuus jatkaa kasvu-uralla, Nieminen sanoo.

Ajatus kampanjan toteuttamisesta syntyi alueellisessa tartuntatautien torjunnan työryhmässä (ATTR) Satasairaalan aloitteesta.


#koronarokote #pääsylippuelämään

Lisätietoja:
Tuomas Nieminen, osastonylilääkäri, Infektioyksikkö, SataDiag, tuomas.nieminen@satadiag.fi
Sini Gahmberg, viestintäpäällikkö, Satasairaala, 050 346 3774, sini.gahmberg@satasairaala.fi

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmässä eli ATTR:ssä ovat edustettuina Satasairaala ja kaikki alueen kunnat sekä THL:n, Lounais-Suomen AVI:n ja ELY-keskuksen edustajat. Puheenjohtajana toimii johtajaylilääkäri Petteri Lankinen ja epidemiatilanteen arvioinnista vastaa Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä ja infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Nieminen.

Takaisin listaukseen