Tien vieressä punaisia 1800-luvun asuinrakennuksia kesäisessä maisemassa.
Kuva: Erkki Saarinen

30.12.2020

Kauttuan Ruukinpuistosta uudenlaista informaatiota

Näin korona-aikana kaivataan mukavaa ja turvallista tekemistä!  Siihen tarjoaa oivan mahdollisuuden juuri avattu Kauttuan kiehtovat talot -reitti.  Se on Citynomadi -sovellukseen toteutettu Ruukinpuiston esittely, joka sisältää 44 kohdetta, pääosan Kauttuan hienoista rakennuksista ja rakennetuista ympäristöistä.  Ruukinpuisto on yksi Museoviraston määrittelemistä Valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä.

Harvassa maaseutukunnassa, jos missään muualla, näkyy suomalaisten merkittävien arkkitehtien kädenjälki näin monipuolisena kuin Kauttualla. Mukaan mahtuu mm. Alvar Aalto, arkkitehtitoimisto Siren, Borg, Åberg, Jarl Eklund, Olav Hammarström, Pentti Ahola ja Gunnar Aspelin. Kohteissa on yksityiskoteja, kokonaisia asuinalueita, saunoja, julkisia tiloja ja teollisuusrakennuksia. Vanhimmat kohteet ovat 1700-luvulta, uusimmat kohteet on rakennettu 1970-luvulla.

Sovelluksen voi ladata puhelimeen tai tietokoneelle ja sen avulla kohteisiin voi tutustua joko paikan päällä tai vaikka kotisohvalta käsin. Kauttuan kiehtovat talot -reitti on toteuttanut Euran kunnan vetovoimapalvelut ja se on osa Leader-rahoitteista Asumis- ja imagomarkkinointia Eurassa -hanketta.

Löydät Kauttuan kiehtovat talot -reitin Citynomadi-sivustolta.

Takaisin listaukseen