21.5.2021

Älä välitä alkoholia -kampanja alkaa Satakunnassa

Tiedote 20.5.2021

 

Älä välitä alkoholia -kampanja alkaa Satakunnassa

Koulut päättyvät ja nuorilla on edessä loma-aika. Koulujen päätöspäivä on suuri nuorisojuhla, jossa osalla nuorista tapahtumaan kuuluu alkoholin käyttö. Satakunnan yhteisen Älä välitä alkoholia -kampanjan avulla pyritään muistuttamaan, ettei alkoholia välitettäisi alaikäisille. Tavoitteena on herätellä aikuisia, vanhempia ja täysi-ikäisiä nuoria alkoholin välittämisen haitallisuudesta alaikäisen terveydelle ja turvallisuudelle.

Älä välitä -kampanjan järjestävät Satakunnan ehkäisevän päihdetyön toimijat yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tänä vuonna kampanja toteutetaan kokonaisuudessaan sosiaalisessa mediassa.

– Kampanjan avulla pyrimme saamaan nuorten vanhemmat ja koko lähiyhteisön mukaan alaikäisten alkoholin käyttöä koskevaan keskusteluun. On meidän kaikkien yhteinen asia huolehtia nuorten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta, toteaa ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Anna Kenni Porin perusturvasta.

Kampanja toteutetaan jakamalla videoita useiden eri toimijoiden sosiaalisen median kanavissa 21.5.–5.6. välisenä aikana. Videoita ovat tehneet useat Satakunnan alueen toimijat aina poliisilaitoksesta urheilijoihin. Videoita julkaistaan muun muassa kampanjaan osallistuvien kuntien omilla sosiaalisen median kanavilla. Päivitykset löytyvät tunnisteilla #älävälitä, #suojelenuorta, #selväsatakunta ja #ept.

– Kampanjaan on lähdetty hienosti mukaan ja videoita ovat toteuttaneet muun muassa jääkiekkoilija Jesse Joensuu, paikalliset kaupat sekä Icehearts. Julkaisemme videoita päivittäin ja toivomme että niitä jaetaan eri verkostoissa aktiivisesti vaikuttavuuden lisäämiseksi, kehottaa Kenni.

Kampanjaa varten on luotu myös Facebookiin kuvakehys. Kuvakehys kannustaa kaikkia kuntalaisia ottamaan osaa kampanjaan jakamalla kampanjan sanomaa: en välitä nuorille alkoholia. Kehyksen voi ottaa käyttöön täältä.

– Toivomme mahdollisimman monien ottavan myös Facebook-kehyksen käyttöönsä kampanjan ajaksi. Kehyksen avulla muistutamme myös muille aikuisille, etteivät välittäisi nuorille alkoholia, toteaa hankekoordinaattori Tellu Rosenqvist.

Älä välitä -somekampanja on osa valtakunnallista Pakka-toimintaa. Paikallisen alkoholipolitiikan toimintamalli (Pakka) on paikallisten alkoholi-, nikotiini- ja rahapelihaittojen ehkäisyyn kehitetty menetelmä. Pakkaa toteutetaan paikkakunnalla tai alueella koko yhteisön voimin.

Lisätietoja antavat:

Anna Kenni, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori, Porin perusturva, 044 701 9990

Tellu Rosenqvist, hankekoordinaattori, Satasote, 044 701 0579

Takaisin listaukseen