Tapahtuman tiedot


Alkamispäivä

21.08.2021,  klo 11:00

Päättymispäivä

21.08.2021,  klo 15:00

Paikka

Naurava lohikäärme
Eurantie 18

Viikinkipäivä

Lauantaina 21.8.2021 klo 11-15 järjestetään koko perheen Viikinkipäivä-tapahtuma Eurassa. Tapahtumapaikkana on Esihistorian opastuskeskus Nauravan lohikäärmeen piha-alue ja sisätilat. Tapahtumassa on mm. luento, opastettuja kierroksia näyttelytilassa sekä torimyyntiä.

Opastuskeskuksen näyttelyt käsittelevät viikinkiajan Euraa sekä hiljattain auennut uusi näyttely rautakauden naiskuvia. Päivän aikana voi tutustua opastetusti näyttelyihin (klo 11 sekä 13). Kierroksille otetaan 10 henkeä per kierros, paikka varattava etukäteen ilmoittautumisjärjestelmässä.  Opastettu kierros käsittelee arjen elämää tuhat vuotta sitten. Näyttelytilassa voi myös kokeilla lautanauhan kutomista ja kankaan valmistusta pystykangaspuilla oppaan johdolla. Näyttelyt ovat avoinna klo 17 asti.

Klo 11-13 välisenä aikana on mahdollisuus valmistaa spiraalisormus korumuotoilija Annaleena Soinin opastuksella pientä materiaalimaksua vastaan. Klo 12 on tutkija Ulla Moilasen luento rautakauden naisista ja naiskuvista. Luennolle mahtuu rajallinen määrä osallistujia, paikka varattava etukäteen ilmoittautumisjärjestelmässä.

Myynnissä olevat tuotteet ovat viikinkiajan hengen mukaisia. Myynnissä on mm. luu- ja sarvitöitä, koruja, saviastioita, villalankoja sekä sepän tuotteita. Myyntipaikkoja voi vielä tiedustella Esihistorian opastuskeskuksesta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Sisäänpääsyä rajoitetaan koronarajoitusten mukaisesti. Tapahtuman järjestää Euran kunnan kulttuuripalvelut. Muutokset mahdollisia.

Takaisin tapahtumalistaukseen