Tapahtuman tiedot


Alkamispäivä

07.05.2022,  klo 11:00

Päättymispäivä

07.05.2022,  klo 15:00

Paikka

Esihistorian opastuskeskus
Eurantie 18

Viikinkipäivä

Lauantaina 7.5.2022 klo 11-15 järjestetään jälleen perinteinen koko perheen Viikinkipäivä-tapahtuma. Tapahtumapaikkana on Esihistorian opastuskeskus Nauravan lohikäärmeen piha-alue ja sisätilat. Tapahtumassa on mm. luento, opastettuja kierroksia näyttelytilassa, torimyyntiä sekä mahdollisuus kokeilla eri muinaistekniikoita oppaan johdolla, kuten lautanauhan kutomista ja kankaan valmistusta pystykangaspuilla.

Opastuskeskuksen näyttelyt käsittelevät viikinkiajan Euraa sekä rautakauden naiskuvia. Päivän aikana voi tutustua opastetusti näyttelyihin (klo 11, 13 ja 14). Opastettu kierros käsittelee arjen elämää tuhat vuotta sitten.

Klo 11-13 välisenä aikana on mahdollisuus valmistaa spiraalikoru korumuotoilija Annaleena Soinin opastuksella pientä materiaalimaksua vastaan.

Klo 12 väitöskirjatutkija Jenni Sahramaa luennoi Euran emännän muinaispuvun juhlavuoden kunniaksi otsikolla ”Euran puku muinaispukeutuminen esikuvana”. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun tutkimuksiin perustuva ensimmäinen ennallistus Euran muinaispuvusta valmistui. Luento pidetään Lounasravintola Idyllin tiloissa.

Ulkotorilla myynnissä olevat tuotteet ovat viikinkiajan hengen mukaisia. Myynnissä on mm. koruja, luonnontuotteita sekä villalankoja. Myyntipaikkoja voi tiedustella Esihistorian opastuskeskuksesta. Myös opastuskeskuksen myymälästä löytyy runsaasti esihistoriaan pohjautuvia tuotteita, kuten sepän valmistamia esineitä ja saviastioita.

Lounasravintola Idyllin tiloissa on tapahtuman ajan puffetti, josta voi ostaa pikkusuolaista sekä kahvia ja leivonnaisia. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Euran kunnan kulttuuripalvelut.

Tervetuloa!

Takaisin tapahtumalistaukseen