Tapahtuman tiedot


Alkamispäivä

06.05.2023,  klo 11:00

Päättymispäivä

06.05.2023,  klo 15:00

Paikka

Esihistorian opastuskeskus
Eurantie 18

Viikinkipäivä

Lauantaina 6.5.2023 klo 11-15 järjestetään jälleen perinteinen koko perheen Viikinkipäivä-tapahtuma. Tapahtumapaikkana on Esihistorian opastuskeskus Nauravan lohikäärmeen piha-alue ja sisätilat. Tapahtumassa on mm. luento, opastettuja kierroksia näyttelytilassa, torimyyntiä sekä mahdollisuus kokeilla eri muinaistekniikoita oppaan johdolla, kuten lautanauhan kutomista ja kankaan valmistusta pystykangaspuilla.

Opastuskeskuksen näyttelyt käsittelevät viikinkiajan Euraa. Päivän aikana voi tutustua opastetusti näyttelyihin (klo 11, 13 ja 14). Opastettu kierros käsittelee arjen elämää tuhat vuotta sitten.

Klo 11-14 välisenä aikana on mahdollisuus valmistaa spiraalikoru korumuotoilija Annaleena Soinin opastuksella pientä materiaalimaksua vastaan.

Klo 12 FT Maija Mäki, museologian yliopisto-opettaja, Turun yliopistosta luennoi ”Esihistorian elävöittämisen keinoja nyt ja tulevaisuudessa – Esihistorian Eura edelläkävijänä”. Luento pidetään Lounasravintola Idyllin tiloissa.

Ulkotorilla myynnissä olevat tuotteet ovat viikinkiajan hengen mukaisia. Myynnissä on mm. perinnekäsityötuotteita, koruja, luonnontuotteita sekä sepän valmistamia esineitä. Myyntipaikkoja voi tiedustella Esihistorian opastuskeskuksesta. Myös opastuskeskuksen myymälästä löytyy runsaasti esihistoriaan pohjautuvia tuotteita, kuten villalankoja ja saviastioita.

Lounasravintola Idyllin tiloissa on tapahtuman ajan puffetti, josta voi ostaa pikkusuolaista sekä kahvia ja makeita leivonnaisia. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Euran kunnan kulttuuripalvelut.


Tervetuloa!

Takaisin tapahtumalistaukseen