Tapahtuman tiedot


Alkamispäivä

01.07.2023,  klo 00:00

Päättymispäivä

24.09.2023,  klo 00:00

Paikka

Jokisauna

VESI WATER -näyttely Jokisaunalla

MAIJA ESKO, HANNELE KÖNGÄS, TUPU MENTU
1.7. – 24.9.2023 Mankeligalleria, Jokisauna

VESI on Jokisaunan Mankeli gallerian kesänäyttelyn teema. Jokisaunan ohi virtaa Eurajoki ja vieressä välkehtii Pyhäjärvi. Näyttelyn työt on tehty Lutanjärven, Aurajoen, Iso- Vuolingon ja Suomenlahden rannoilla.

Jokisaunan alakerran vanha pesula, Mankeli galleria ja Design pesula, muistuttavat pyykinpesusta ja tekstiileistä arjessa. Vesi on myös tekstiiliteollisuuden tärkein raaka-aine. Sen laatu vaikuttaa kuituihin ja värien kirkkauteen, yhtäaikaa kun tekstiilituotanto on suuri vesistöjen kuormittaja.

Näyttelyssä vesi nähdään symbolisena. Mankeli galleria seinälle vapaasti ripustettuun kankaaseen on maalattu veteen heijastuva valo, kevään sulattaman jään värit sekä kerroksina veteen piirtyvä elämä. Vanerille maalatuissa sinisissä raidoissa voi keskittyä horisonttiin. Kasvivärjätyissä, hohtavissa hevosenjouhissa valo kulkee läpi. Tyyniksi pinnoiksi asettuvissa sinertävissä kudotuissa töissä jouhien päät jäävät kutittelemaan toisiaan. Merenneidon villahuiveissa langan kierre antaa kudottuun kankaaseen elävän pinnan. Kirjotussa kuvassa suvusta, ihminen asettuu elämän virtaan ja ohi lipuviin hetkiin. Käsin painetut ja kirjotut linnut ovat lohtuna, ne lentävät merten yli ja palaavat aina.

Vesi on ryhmän viides yhteinen näyttely. Esillä on uusia ja jo esillä olleita töitä. Näyttely jatkuu galleriatilan eteisessä olevaan pieneen myymälään.
Työt ovat myytävänä tai tilattavissa.

T E R V E T U LO A
MAIJA ESKO 050 3650645 MAIJAESKO.FI
HANNELE KÖNGÄS 0504341803 WAVEWEAVERSWOOL.FI
TUPU MENTU 0503687867 tupu.mentu@elisanet.fi

Sepäntie 1 27500 Kauttua, Eura. Seuraa kesän aukioloaikoja Facebook / Jokisauna

kauttuanjokisauna.com

Takaisin tapahtumalistaukseen