Kausi-influenssarokotukset

Kausi-influenssarokotukset alkavat marraskuussa 2021 seuraaville kuntalaisille:

 • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
 • raskaana olevat
 • alle 7-vuotiaat
 • 65 vuotta täyttäneet
 • varusmiespalveluksensa aloittavat
 • henkilöt, jotka sairautensa tai hoitonsa vuoksi kuuluvat riskiryhmiin
 • henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen
 • henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei itseään voida suojata influenssarokotteella

Toistuvasti läheisellä kontaktilla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö asuu samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä suojattavan ihmisen kanssa.

Lisätietoa: THL/infektiotaudit ja rokotukset

Ajanvaraus

18-vuotta täyttäneet kuntalaiset voivat varata ajan influenssarokotukselle sähköisen ajanvarauksen kautta. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista verkkopankkitunnuksen, mobiilivarmenteen tai varmennekortin avulla.

Ajanvarauksessa on oltava huolellinen, koska vaihtoehtoja löytyy sekä korona- että influenssarokotuksille eri toimipisteisiin.

Huomioithan aikaa varatessasi, että valitset oikean palvelun ja luet palvelussa annettavat ohjeet huolellisesti:

 1. Influenssa-rokotukset neuvoloissa
  • aikoja valittavissa resurssien mukaan Euran, Honkilahden tai Hinnerjoen neuvoloista
 2. Influenssarokotukset Urheilutalolla
 3. Influenssarokotukset lauantaisin ja iltaisin Euran sote-keskuksessa
Puhelinajanvaraus

Puhelinajanvaraus numerosta 044 422 4432

 • ma, ti, ke ja to klo 8-9

Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittotoiminto ja soittaja kuulee ensimmäiseksi tiedotteen. Tiedote on ensin kuunneltava ja ohjeen mukaan voi jättää takaisinsoittopyynnön painamalla tiedotteen lopuksi ruutunäppäintä # ja seuraavan ohjeen jälkeen numeroa nolla 0. Puhelinliikenteen ruuhkautumisen takia takaisinsoittoa voi joutua odottamaan seuraaviin päiviin asti.

Alle 18-vuotiaiden ajanvaraus vain puhelimitse.

Jos on varannut ajan koronarokotukselle, voi samalla kerralla saada halutessaan myös influenssarokotteen (jos on oikeutettu rokotukseen). Nämä rokotteet voidaan myös laittaa toisiinsa nähden millä aikavälillä tahansa.

Säännöllisen kotihoidon asiakkaat saavat influenssarokotteensa kotihoidon järjestämänä.

Rokotuksiin on tultava terveenä ja maskilla suojautuneena.

Matkailijoiden rokotukset ja perusrokotussuoja


Matkailuun liittyvissä rokotusasioissa aika terveydenhoitajan vastaanotolle kannattaa varata jo 2-3 kuukautta ennen matkalle lähtöä.

Kohdunkaulan syövän seulontatarkastukset


Maksuttomaan seulontaan kutsutaan 25-65 -vuotiaat euralaiset naiset 5 vuoden välein. Tarkastuksessa otetaan HPV-näyte ja kohdunkaulan irtosolunäyte (PAPA) sekä ohjataan rintojen omatoimiseen tutkimiseen. Rintojen omatutkiminen kannattaa tehdä kuukausittain myös seulontaiän ulkopuolella. 

Omaishoitajien terveystarkastukset


Terveydenhoitaja kutsuu omaishoitajat maksuttomaan terveystarkastukseen sosiaalitoimelta saamiensa tietojen perusteella.

Työttömien terveystarkastukset


Maksuttomaan työttömien terveystarkastukseen ohjaudutaan yleensä TE-toimiston tai sosiaalityöntekijän lähetteellä, mutta asiakas voi myös itse varata ajan terveydenhoitajalta.

Kutsuntaikäisten terveystarkastukset


Terveydenhoitaja lähettää kirjallisen kutsun terveystarkastukseen puolustusvoimien toimittaman kutsulistan perusteella. Tarkastus itsessään on kaksivaiheinen – ensin kutsutut menevät terveydenhoitajan vastaanotolle perusmittauksia varten ja siirtyvät sieltä suoraan lääkärin vastaanotolle.

Kuulokojeiden ongelmat

Aikuisneuvolan terveydenhoitaja toimii kuuloyhdyshenkilönä. Häneen voi olla yhteydessä kuulokojeisiin liittyvissä ongelmissa.

Euran aikuisneuvolassa ei ole sairasvastaanottoa


Euran sote-keskuksen sairaanhoitajan vastaanotto on vastaanotto-osastolla, ajanvaraus puh. 02 8398 0400.