KORONAROKOTUKSET KUNTALAISILLE

Matkailijoiden rokotukset ja perusrokotussuoja
Matkailuun liittyvissä rokotusasioissa aika terveydenhoitajan vastaanotolle kannattaa varata jo 2-3 kuukautta ennen matkalle lähtöä.

Kohdunkaulan syövän seulontatarkastukset
Maksuttomaan seulontaan kutsutaan 25-65 -vuotiaat euralaiset naiset 5 vuoden välein. Tarkastuksessa otetaan HPV-näyte ja kohdunkaulan irtosolunäyte (PAPA) sekä ohjataan rintojen omatoimiseen tutkimiseen. Rintojen omatutkiminen kannattaa tehdä kuukausittain myös seulontaiän ulkopuolella. 

Omaishoitajien terveystarkastukset
Terveydenhoitaja kutsuu omaishoitajat maksuttomaan terveystarkastukseen sosiaalitoimelta saamiensa tietojen perusteella.

Työttömien terveystarkastukset
Maksuttomaan työttömien terveystarkastukseen ohjaudutaan yleensä TE-toimiston tai sosiaalityöntekijän lähetteellä, mutta asiakas voi myös itse varata ajan terveydenhoitajalta.

Kutsuntaikäisten terveystarkastukset
Terveydenhoitaja lähettää kirjallisen kutsun terveystarkastukseen puolustusvoimien toimittaman kutsulistan perusteella. Tarkastus itsessään on kaksivaiheinen – ensin kutsutut menevät terveydenhoitajan vastaanotolle perusmittauksia varten ja siirtyvät sieltä suoraan lääkärin vastaanotolle.

Kuulokojeiden ongelmat
Aikuisneuvolan terveydenhoitaja toimii kuuloyhdyshenkilönä. Häneen voi olla yhteydessä kuulokojeisiin liittyvissä ongelmissa.

Euran aikuisneuvolassa ei ole sairasvastaanottoa
Euran sote-keskuksen sairaanhoitajan vastaanotto on vastaanotto-osastolla, ajanvaraus puh. 02 8398 0400.