Euran sote-keskuksen vastaanottopalveluissa hyödynnetään asiakkaille automaattisesti lähetettäviä tekstiviestejä.

Tekstiviestimuistutus

Varatuista vastaanottoajoista muistutamme tekstiviestillä noin kaksi vuorokautta ennen varattua aikaa, mikäli asiakas ei ole kieltänyt muistutuksen lähettämistä.

Covid19-laboratoriotuloksen lähettäminen tekstiviestillä

Covid19-laboratoriotutkimuksen (CV19NhO, 6466)  tutkimustuloksen vastaus  välittyy potilaalle automaattisesti tekstiviestillä heti, kun laboratorio on tutkimuksen vastannut. Tekstiviestit lähtevät joka päivä klo 8.00-22.00 välillä

Tekstiviestin sisältö:

  • Tutkimuksesi CV19NhO tulos on negat. tai
  • Tutkimuksesi CV19NhO tulos on posit. Laboratoriotuloksen ollessa positiivinen, potilaalle soitetaan aina ennen tuloksen tekstiviestilähetystä.

Tutkimustuloksen lähettäminen tekstiviestillä edellyttää potilaan suostumuksen tekstiviestien lähettämiseen. Mikäli potilas on kieltänyt terveystietojen lähettämisen tekstiviestillä. hän saa viestin: Laboratoriotuloksesi on valmistunut”. Voit katsoa sen Omakannasta https://www.kanta.fi/omakanta

Tutkimustulos lähetetään potilaalle hänen potilastietojärjestelmän perustiedoissa olevaan matkapuhelinnumeroon. Tämä on huomioitava esim. alaikäisten lasten kohdalla, jos heidän perustiedoissaan on huoltajan matkapuhelinnumero. Toinen huomioitava poikkeus on, mikäli perheestä käy useampi perheenjäsen samanaikaisesti COVID19-testissä ja huoltajalla ja lapsella/lapsilla on perustiedoissaan sama matkapuhelinnumero. Tekstiviesti ei yksilöi, kenen tutukimustuloksesta on tällöin kysymys.

INR-laboratoriotuloksen ja Marevan-annostusohjeen lähettäminen tekstiviestillä

Asiakas, joilla on Marevan-lääkitys, saa suoraan INR-tuloksen matkapuhelimeen tekstiviestinä, kun tulos on julkaistu laboratoriosta. Annostusohje lähetetään erillisellä tekstiviestillä, kun uusi annostus on tallennettu potilastietojärjestelmään. Asiakas saa siis aina kaksi erillistä tekstiviestiä.