Tapahtuman tiedot


Alkamispäivä

10.05.2021,  klo 00:00

Päättymispäivä

28.05.2021,  klo 00:00

Paikka

Euran pääkirjaston näyttelytila

Huminoita-näyttely Euran pääkirjaston näyttelytilassa 10.5.-28.5.2021

Kirjaston aukioloaikoina ma-ti klo 10-19 ja ke-pe 10-17. 

Olen raumalainen kuvataiteilija, ja tuon toukokuussa Euran kirjaston näyttelytilaan Huminoita -nimisen näyttelyn, joka koostuu keramiikkaveistoksista ja grafiikasta. Nyt toukokuussa valmistun myös kuvataiteen ylempään ammattitutkintoon (Kankaanpään taidekoulu, SAMK).

Luonto on keskeisessä osassa Huminoita- näyttelyn teoksissani. Osassa teoksia lähtökohtana on rauhan kaipuu, rauhan joka niin usein löytyy luonnosta. Osassa teoksia taas metsäsamoilut ovat olleet inspiraationi.

Rauhan kaipuuta kuvaavat suurehkot carborundum-tekniikalla tehdyt grafiikan teokset. Metsäsamoilut taas lähtivät työhuoneella leikilliseen lentoon, ja niiden pohjalta syntyi sarja pieniä mustavalkoisia grafiikanteoksia, joissa sukelsin mielen metsiin. Syntyi huminoita; syntyi vapaana virtaavia ajatuksia, haaveita, aarteita ja unelmia metsän sylissä olemisesta grafiikan vedoksiksi ja keramiikkaveistoksiksi. 

Työskentely on minulle prosessi, jonka aikana ajatukset lentävät, teos alkaa elää omaa elämäänsä ja johdattaa seuraavaan teokseen. Pohtimani asia syventyy tai muuttuu työskentelyn aikana. Käsittelen usein samaa aihetta eri tekniikoin, ja minulle omimmat taiteen tekemisen keinot ovat grafiikka ja keramiikka.

Taiteen tekeminen on minulle tapa jäsentää maailmaa. Koen taidetyöskentelyn hyvin voimauttavana, iloa ja energiaa tuottavana. 

Tahdon teosteni kautta välittää metsän tuomaa hyvää oloa ja toiveikkuutta.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyni. 

Ystävällisin terveisin Heli Väisänen

Takaisin tapahtumalistaukseen