Euran toimintakeskus tarjoaa päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille ja muille erityisen tuen tarpeessa oleville asiakkaille. Tarkoituksena on järjestää mielekästä toimintaa, joka ylläpitää jo opittuja taitoja, mahdollistaa uuden oppimisen ja edesauttaa asiakkaan pärjäämistä omassa arjessaan. Aikuiskasvatus ja sosiaalisten taitojen kartuttaminen ovat tärkeä osa toimintaamme. Toimintakeskus tukee ympäröivään yhteiskuntaan liittymistä ja osallisuutta, sekä tarjoaa polkuja työelämään työharjoittelun ja avotyön kautta. Euran toimintakeskus järjestää lisäksi erityisoppilaiden iltapäiväkerhotoimintaa sekä avotyöntekijöiden kerhotoimintaa. 

Euran toimintakeskuksessa on eri toiminnoissa noin 90 asiakasta. 

Päiväaikainen toiminta

Päiväaikaista toimintaa tarjotaan sekä Euran että Kiukaisten keskustassa sijatsevissa toimintayksiköissä.

Kuntonummi sijaitsee Euran keskustan tuntumassa lähellä palveluita ja loistavia ulkoilumahdollisuuksia.  Kuntonummessa tehdään alihankintatöitä Sinituotteelle, opetellaan arjen taitoja, tehdään erilaisia oppimistehtäviä, keskustellaan ja ennen kaikkea liikutaan ja ulkoillaan. Kuntonummen toimintaan kuuluu myös metsäryhmä, kuntosali ja monipuolinen viriketoiminta.  

Päivätuuli sijaitsee Kiukaisten keskustassa lähellä palvelukoteja.   Päivätuulessa on erikoistuttu piha- ja puutarhatöihin sekä kädentaitoihin. Kädentaitojen pajassa tuunataan vanhasta uutta ja tuotteita myydään muutaman kerran vuodessa järjestettävässä Putiikissa. Päivätuulessa leivotaan, askarrellaan, liikutaan ja lisäksi tehdään alihankintatöitä Biolanille. Asiakkaat osallistuvat Päivätuulen keittiö- ja siivoustehtäviin osana päivittäistä toimintaa.  

Avotyötoiminta

Avotyö on Euran kunnan toimipisteissä ja yrityksissä järjestettävää toimintaa. Työtehtävät räätälöidään työnantajan tarpeiden ja asiakkaan suorituskyvyn mukaan. Avotyöntekijät saavat työstään työosuusrahaa ja maksuttoman lounaan. Tällä hetkellä toimintakeskuksessa on n. 30 avotyöntekijää. Toimintakeskuksen henkilökunta ohjaa ja tukee työntekoa työpaikalla yhdessä työpaikan edustajan kanssa. 

Iltapäiväkerhotoiminta 

Iltapäiväkerhotoimintaa järjestetään Kuntonummessa koulupäivinä klo 16 asti. Toimintaan voivat osallistua 7-9-luokkalaiset erityisoppilaat.  

Lisäksi toimintakeskuksella on oma Sählykerho, Petankkikerho ja Avokerho, jossa avotyöntekijät voivat tavata ja vaihtaa kuulumisia.  

Vaikeavammaisten päivätoiminta 

Vaikeavammaisten päivätoimintaa järjestetään perjantaisin klo 10.00-14.00 Invapirtillä. Ryhmä on tarkoitettu kotona asuville vaikeavammaisille aikuisille. Päivätoimintaryhmässä tehdään kädentaitoja, leivotaan, kuunnellaan musiikkia ja keskustellaan päivän asioista. Ryhmässä hyödynnetään lähialueen palveluita, retkeillään ja käydään mm. teatterissa.