30.5.2022

Päivä Johtajana

Suomen Nuorkauppakamarit järjestävät Päivä Johtajana – projektin ympäri Suomea. Päivä Johtajana –projektin tarkoituksena on tarjota nuorille tilaisuus seurata johtajan työtä päivän ajan. Lukiolainen Jenna Hiljanen lähti seuraamaan johtajan työpäivää Euran kunnassa.

Näin hän kertoo päivästään:

“Osallistuin keskiviikkona 20.4.2022 Pyhäjärviseudun Nuorkauppakamari ry:n järjestämään Päivä johtajana -teemapäivään. Opiskelen Euran lukiossa, mutta nyt teemapäivä toi mahdollisuuden tutustua lyhyesti johtajan arkeen.

Olin tutustumassa Euran kunnanvirastolla talouspäällikkö Lauri Ämmälän työpäivään. Teemapäivän aikana osallistuin mm. Teamsin kautta järjestettyyn palaveriin ja näin, miten laskujen kierrätys kunnassa tapahtuu sekä kuulin millaista talouspäällikön työ on. Päivän aikana sain myös tietää, mitä Euran kunnanjohtaja Juha Majalahden työhön kuuluu.  

Päivä johtajana -teemapäivä oli kiva ja mielenkiintoinen. Päivän aikana pääsin tutustumaan työhön, johon normaalitilanteessa ei pääse tutustumaan. Samalla kun tutustuin johtajan työhön, näin myös hieman, mitä muuta kunnanvirastolla tehdään. Kokonaisuutena kokemus oli onnistunut ja suosittelen muitakin ottamaan osaa kyseiseen teemapäivään.”

Projektin tarkoitus on, että nuoret oppivat, mitä johtaminen on käytännön tasolla. Lisäksi tavoitteena on antaa nuorille näkökulmia omiin ura- ja koulutussuunnitelmiin sekä työelämään, ja kokemuksen myötä tärkeitä verkostoja. Projektissa mukana olevilla johtajilla on mahtava mahdollisuus tuoda omaa yritystä tai työyhteisöä esille positiivisesti ja samalla edistää nuorten työelämätaitoja.

Päivä Johtajana -projektia on järjestetty vuodesta 2013. Projektin käytännön järjestelyistä vastaavat paikalliset nuorkauppakamarit eri puolilla Suomea. 

Tempauksen tavoitteena on:

  • Tuoda esiin johtajuuden haasteita, kannusteita ja kokemuksia
  • Tutustua nuorten näkemyksiin, arvoihin ja ajatuksiin työelämästä
  • Antaa vinkkejä ja tukea nuoren tulevaisuuspohdintaa
  • Vahvistaa nuorten kiinnostusta yrityksen/organisaation toimialaan
  • Innostaa nuoria yritteliäisyyteen
Takaisin listaukseen