15.10.2020

Oletko jo ottanut käyttöön mobiilikirjastokortin? – Kirjastokortin on oltava aina mukana lainattaessa.

Mahdollisuus lainata Kela-, henkilö- ja ajokortilla poistuu kaikissa Satakirjastoissa, myös Euran kirjastoissa, kokonaan vuoden 2020 lopussa tietoturvallisuussyistä. Lainausautomaateilla tästä ominaisuudesta on jo aiemmin luovuttu. Muutokset liittyvät tietosuojaan; näin asiakasturvallisuutta ja varmistetaan, että kirjaston palvelut ovat EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisia.

Euran omatoimikirjastojen käyttämiseen ja automaateilla lainaamiseen tarvitaan aina PIN-koodi. Jos PIN-koodia ei ole vielä kirjastokorttiin liitetty tai se on unohtunut, uuden koodin saa kirjaston henkilökunnalta palveluaikana. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus. PIN-koodeja ei lisätä asiakastietoihin puhelimitse tai sähköpostitse.

PIN-koodi on hyvä liittää kirjastokorttiin, sillä sitä tarvitaan lainausautomaatin lisäksi myös verkkokirjastossa asiointiin, e-aineistojen ja omatoimikirjastojen käyttämiseen.

Jos kirjastokortti ei mahdu lompakkoon, voi lainaamiseen käyttää jatkossa mobiilikirjastokorttia. Silloin kirjastokortti kulkee aina puhelimessa mukana.

Lisätietoa mobiilikirjastokortista saa kirjaston henkilökunnalta ja Satakirjastojen Finna-verkkokirjastosta.

Kirjasto
Omista asiakastiedoistasi löydät myös mobiilikortin. Kuva: Tomi Glad / Glad Media Oy

Takaisin listaukseen