6.7.2021

Kesätyöni kulttuuripalveluissa

Olin onnekas ja sain kesätöitä Euran kunnalta. Työpaikkani oli kulttuuripalvelut ja siellä toimin lasten työpajojen apuohjaajana. Tämän lisäksi sain toimia Esihistorian opastuskeskus Nauravassa lohikäärmeessä erilaisissa työtehtävissä työskennellen.

Olin onnekas ja sain kesätöitä Euran kunnalta

Ensimmäisellä viikolla aloitimme musapajan merkeissä. Pajan ohjaajana toimi Elina. Viikon teema oli Havaiji ja perehdyimme muun muassa ukulelen soiton saloihin ja lein valmistukseen. Viikko huipentui keksimääni tanssituntiin havaijilaismusiikin tahdissa.

Toinen viikko starttasi kuvataidepajan merkeissä, jonka ohjaajana
toimi Tarja. Opettelimme piirtämään ja maalaamaan erilaisia tekniikoita käyttäen. Tutuksi työvälineinä tuli muun muassa hiili, akryylivärit ja elävän mallin piirtäminen Luistarin kalmiston lampaita apuna käyttäen.

Ensimmäiset kaksi viikkoa hurahti kuin siivillä ja vuorossa olikin
kolmas viikko aiheena tällä kertaa metallityöpaja sekä tiedepaja. Metallityöpajaa ohjasi Annaleena ja siellä pääsimme tutustumaan korujen tekemiseen. Valmistimme erilaisia koruja muun muassa vääntelemällä alumiinia. Työpajan tuloksena syntyi toinen toistaan kauniimpia rannekoruja, korvakoruja ja avaimenperiä.

Viikon päätteksi pääsimme Katjan ohjaamaan tiedepajaan. Sen
aikana päästiin valmistamaan oma tulivuori, mittailemaan ph-arvoja ja sekoittelemaan erilaisia aineita.

Aika pajojen parissa kului nopeasti

Aika pajojen parissa kului nopeasti ja oli viimeisen viikon vuoro.
Viimeisen työpajan ohjasi Emilia, ja aiheena oli pelit. Kännön koulu kaikkine salaisine piilopaikkoineen tuli tutuksi pelatessamme piiloa. Tutustuimme myös animaation teon saloihin sekä pakohuoneesta ulospääsemiseen.

En osannut etukäteen ajatella mitä tämä kesätyö tulisi olemaan,
mutta kaikki työpajat olivat todella kivoja. Sain itsekin osallistua uusien asioiden opetteluun ja tutustua uusiin ihmisiin.

Päiväni alkoivat aina työpajoissa, ja loppupäivän työskentelin
Esihistorian opastuskeskus Nauravassa lohikäärmeessä. Siellä järjestelin paikkoja, kirjoitin Euran 100 helmeä -kohteista sekä tein erilaisia somepäivityksiä.

Juuri sopiva kesätyön pituus ikäiselleni

Kesätyöni kesti neljä viikkoa, ja mielestäni se on juuri sopiva kesätyön pituus ikäiselleni, jotta ehdin vähän pitää lomaakin ennen syksyllä alkavaa lukiota. Kiitos Euran kunnalle kivasta kesätyöstä. Aika kului nopeasti erilaisiin uusiin asioihin tutustuessa.

Rippikuvani viime kesältä 2020 kuvattuna Kauttuan koskella. Kuva: Virpi Leino


Teksti: Adele Saarinen

Takaisin listaukseen