6.6.2021

Kauttuan Ruukinpuisto on yksi Lounais-Suomen kesäretkihaasteen kohteista

Lounais-Suomen #kesäretkihaaste johdattaa kesäisiin seikkailuihin

Kesälomalla on aikaa seikkailla ja tutustua (lähi)ympäristöön tavallista tarkemmin. Naapurustoportaali Know Your Hoods (hoods.fi) kutsuu innokkaat retkeilijät mukaan kesäretkihaasteeseen ajalla 6.6.-15.8.2021. Kohteet pitävät sisällään niin sankkoja metsiä, näyttäviä merimaisemia kuin kiehtovaa kulttuurihistoriaa. Laiduntavia lampaita unohtamatta!

Kesäloman iloksi Lounais-Suomessa järjestetään kaikille avoin ja maksuton kesäretkihaaste ajalla 6.6.-15.8.2021. Kohteita on yhteensä kymmenen ja ne löytyvät Eurasta, Kaarinasta, Marttilasta, Maskusta, Nousiaisista ja Raisiosta. Kesän aikana vähintään viidessä kohteessa käyneiden kesken arvotaan kivoja retkeilyyn kannustavia palkintoja.

Kohteet, tarkemmat ohjeet ja palkinnot löytyvät osoitteesta kesaretkihaaste.hoods.fi.

Seutu tutuksi seikkaillen

Kesäretkihaasteen ideana on tarjota innostavaa kesälomaohjelmaa sekä kannustaa niin asukkaita kuin vierailijoitakin tutustumaan inspiroiviin kohteisiin Lounais-Suomessa. Kohteissa voi viettää vaikka koko retkipäivän tai piipahtaa pikaisella visiitillä. Haaste sopii hyvin myös lasten kanssa retkeilyyn.

– Nyt on hieno mahdollisuus tutustua Lounais-Suomeen vähemmän tunnettuihin kohteisiin! Kesäretkihaasteen myötä tutustuin itsekin uusin paikkoihin kuten Maskun Oukkulanlahden lintu-vesistöön, Marttilan korven eräreitistöön ja Euran Kauttuan Ruukinpuistoon. Pienempiä kesäretkeilijöitä kiinnostaa varmasti Nousiaisten kulttuurimaiseman laiduntavat lampaat ja Raisionlahden lintutornista avautuva näkymä lahden linnustoon ja rakentuvaan risteilijään. Kaarinan Piikkiönvuorella saa sykkeet varmasti ylös, vinkkaa Kesäretkihaasteen toteutuksesta vastaava Susanna Lahtinen.


Kesäretkihaaste on jatkoa suosituille Turun seudun Naapurustosuunnituksille, joiden rastit ovat houkutelleet satoja suunnistajia koronavuoden aikana.

Suunnistuksen ohjeet
Kesäretkihaasteen kohteet ja ohjeet > kesaretkihaaste.hoods.fi

Takaisin listaukseen