15.2.2023

Eura osana Rauman seutua ylsi hopeasijalle kuntarankingissa

Rauman seutu eli Rauma, Eura, Eurajoki ja Säkylä säilytti hopeasijan Suomen elinvoimaisimpien yritystoiminnan alueiden joukossa Elinkeinoelämän Keskusliiton kuntarankingissa. 

Sijoitus määräytyy yrityksille suunnatun kyselytutkimuksen ja aluekohtaisten kuntatalous- ja yrittäjyystilastojen perusteella.

Kahden vuoden välein tehtävässä vertailussa oli mukana 25 seutukuntaa ja voittajaksi ylsi Seinäjoen seutu. Onnittelut pitkäjänteisestä ja esimerkillisestä elinvoimatyöstä Ilmajoki, Isokyrö, Kauhava, Kurikka, Lapua ja Seinäjoki!

Eurassa onkin iloittu alkuvuodesta useista elinvoimaa merkittävästi edistävistä uutisista kuten Ahlström Kiinteistöt Oy:n mittavasta aurinkopuiston investoinnista, Biolanin avaamasta koko maailman mittakaavassa ainutlaatuisesta biokuitulaitoksesta sekä pienyrittäjille suunnatusta yritystalosta (kuvassa).  

Loppuvuodesta Satakunnan Yrittäjät ry myönsi Euralle suunnanmuuttaja-tunnustuksen yrittäjyyden ilmapiirin muuttumisesta parempaan suuntaan.

Euran kunta on sitoutunut jatkossakin toimimaan tiiviissä yhteistyössä alueen yrittäjien, yritysyhteisöjen ja naapurikuntien kanssa, jotta elinvoimaisuus säilyy seudullamme myös tulevaisuudessa. 

Takaisin listaukseen