Euran testiasukas Susanna Lahtinen

12.1.2023

Eura jatkaa rohkeaa kuntamarkkinointia – Kaupunkilainen testiasukas muutti Euraan

Moni kunta on kutsunut testiasukkaita ihastumaan maaseutukuntiin kauneimpaan kesäaikaan, mutta Eura esitti rohkeasti kutsun kaupunkilaiselle keskellä talvea. 

Euran kunta on tehnyt jo 1,5 vuoden ajan kuntamarkkinoinnin yhteistyötä naapurustopalvelu Know Your Hoodsin (hoods.fi) kanssa. Erilaiset kampanjat ovat houkutelleet niin vieraita kuin potentiaalisia asukkaita kuntaan. Nyt naapurustopalvelusta vastaava Susanna Lahtinen, sielultaan täysi kaupunkilainen, on muuttanut testiasukkaaksi Euraan tammikuun ajaksi.

Asumisen ajan uusasukas bloggaa ja jakaa somessa kokemuksiaan. Asumista voi seurata joko Know Your Hoodsin tai Euran somekanavissa. Millaisia odotuksia Turun keskustassa aikuisikänsä asuneella kaupunkilaisella on ja miten hän kotiutuu Euraan ja satakuntalaiseen elämänmenoon? Vieläpä keskellä pimeintä talvikautta!

Miten uusasukas aikoo ottaa Euran haltuun?

”Olen valtavan innoissani asumisesta historiallisessa Ruukkimiljöössä. Kalenteri on jo täyttynyt harrastuksista ja ehdin jo käydä Hinnerjoella opettelemassa kukkien sidontaa. Tiedossa on ainakin japanilaisen ruoan kokkausta, euranrinkilöiden leivontakurssi, taidetta, avantouintia Kiperissä, liikuntaa Urheilutalolla ja Sport Centerissä sekä toivottavasti myös hiihtoa Pyhäjärvellä. Ja toki aion käyttää ahkerasti Euran palveluita, kirppiksellä ehdinkin jo pyörähtää. Lisää ehdotuksia otan mielelläni vastaan!”, uusi euralainen Susanna kertoo.

Asukas on myös luvannut kertoa, jos jokin ei toimi tai selvästi puuttuu. Kokemus antaa kunnalle ja muille toimijoille arvokasta tietoa, mitä voisi kehittää, jotta useampikin kaupunkilainen kiinnostuisi muuttamaan maaseutukuntaan.

”Olen hieman skeptinen, löydänkö Eurasta hyvää kasviruokaa. Lisäksi mietityttää julkinen liikenne, sillä töiden takia pitää liikkua ainakin pari kertaa Turun ja Tampereen suuntiin. Alkuun olin vähän huolissani, onko täällä liiankin rauhallista, mutta se huoli taisi olla turha!”, Susanna naurahtaa.

Lisää tunnelmia muuttamisesta voi lukea Know Your Hoodsin blogista.

Nyt kaivataan myös asukkaiden ajatuksia Eurasta

Euran kunta haluaa myös aktivoida asukkaitaan kertomaan, miksi Euraan kannattaa muuttaa. Asukkaat voivat jättää arvion asuinpaikastaan Know Your Hoodsissa (hoods.fi) kirjautumalla palveluun. Tammikuun 2023 aikana asuinpaikkansa arvioineiden kesken arvotaan 2 kpl 50 euron arvoisia lahjakortteja voittajan valitsemaan euralaiseen palveluun.

Euran kunta pyytää myös viimeisen parin vuoden aikana Euraan muuttaneita tulemaan mukaan asumisen työpajaan Kunnanvirastolle to 26.1. klo 17.30-19.30. Tällöin jutellaan siitä, mikä on saanut muuttamaan Euraan ja mitä kunnassa pitäisi kehittää. Tämä on arvokasta tietoa uusien muuttajien houkuttelemiseksi. Ilmoittaudu mukaan 23.1. mennessä lähettämällä sähköposti osoitteeseen sirpa.wahlqvist@eura.fi.

Takaisin listaukseen