4.9.2020

“Saako häiritä?”

4.9.2020

Kirjasto
Kuva: Tomi Glad / Glad Media Oy

Kirjastoammattilaisten päivittäiseen arkeen kuuluvat seuraavanlaiset lauseet asiakkaiden suusta kuultuna:

”Anteeksi nyt kun häiritsen…. ”

”No jos siitä ei ole vaivaa…”

”Ei mun takia tartte…”

Näitä kuullessa sitä miettii, että onko tosiaan edelleen jäänyt epäselväksi se, miksi ihmisiä työskentelee Euran kirjastossa? Mekaanisen lainauksen ja palautuksen osaa automaatilla tehdä kuka tahansa, osa asiakkaista käyttää verkkokirjastoa kätevästi ja selailee hyllyjä tottuneesti. Emme me kirjastoammattilaiset ole kirjastoissa kirjoja varten. Olemme sinua varten.

Eurassa on edistyksellisesti järjestetty kuntalaisille laajat aukiolot kaikkiin kirjastoihin omatoimitekniikan avulla. Omatoimikirjasto tarkoittaa sitä, että asiakas pääsee lainaamaan, palauttamaan ja noutamaan varauksia sekä käyttämään kirjaston tiloja oman aikataulunsa mukaan. Siistin, houkuttelevan kirjastotilan ja aineistojen valinnan ja esillepanon takana on paljon työtä, ammattitaitoa ja aikaa. Asiakkaiden iloksi ja hyödyksi.

Jokaisessa Euran kirjastossa on myös palveluaikaa. Palveluajan tarkoitus on, että kirjastoammattilainen on paikalla asiakkaita varten. Kirjastolainen suosittelee aineistoa ja auttaa tiedonhaussa, opastaa kirjaston palveluiden ja verkkoaineistojen sekä laitteiden ja tilojen käytössä.  Autamme kaikenlaisia asiakkaita käyttämään kirjastoa. Teemme asiakkaalle pyydettäessä varauksia häntä kiinnostavista aiheista tai uutuuskirjoista. Kokoamme pyynnöstä, vaikka kassillisen luettavaa kenelle tahansa asiakkaalle, jos et itse ehdi tai halua samoilla hyllyjen välissä. Järjestämme kirjastossa matalankynnyksen tapahtumia ja toimintaa kaikenikäisille kuntalaisille. Ihmisille.

Kirjastoammattilaisen tärkein tehtävä on aina olla asiakkaiden saatavilla. Siksi meille ei tarvitse pahoitella vaivaa! Olemme teillä asiakkailla töissä.

Kirjastolaisiin saa Eurassa jokaisena arkipäivä yhteyden kirjaston palveluaikoina, sähköpostitse puhelimitse sekä sosiaalisen median kautta. Satakunnan kirjastoammattilaiset asiakaspalvelevat päivittäin Satakirjastojen uudessa Chat-palvelussa osoitteessa satakirjastot.finna.fi. Euran kirjastolaiset ovat myös siellä asiakaspalveluvuoroissa.  

Kirjastoammattilaiset ovat Eurassa töissä sinua varten. Häiritse meitä!

Anni Tormas

Kirjastopäällikkö

Ota yhteyttä!

puhelimitse 044 422 4833 (myös whatsapp -viestit)

kirjasto@eura.fi

Facebook: Euran kirjasto- ja tietopalvelut

Instagram: Euran_kirjasto

Takaisin listaukseen