3.9.2021

VASTAA PÄIHDETILANNEKYSELYYN!

Satakunnassa kartoitetaan asukkaiden päihteisiin liittyviä näkemyksiä

Satakunnassa ja myös meillä Eurassa kartoitetaan syyskuussa asukkaiden päihteisiin, tupakka- ja nikotiinituotteisiin ja rahapeleihin liittyviä näkemyksiä ja mielipiteitä päihdehaittojen vähentämisen keinoista. Kartoitus toteutetaan päihdetilannekyselyn avulla. Päihdetilannekyselyn avulla pyritään parantamaan ehkäisevän päihdetyön suunnittelua Satakunnassa. Kyselyllä halutaan selvittää, millaiset asiat olisivat asukkaiden mielestä kaikkein tärkeimpiä ehkäisevän päihdetyön toiminnan kohteita, ja millaisia keinoja pidetään hyvinä. Päihdetilannekysely on toteutettu Eurassa aikaisemmin kaksi kertaan, vuosina 2018 ja 2019. Uutena asiana tänä vuonna päihdetilannekyselyssä kartoitetaan myös koronapandemian aikana heränneitä huolia omasta ja läheisten päihteiden käytöstä.

Kyselyyn voi osallistua syyskuun aikana

Kyselyyn voi osallistua alla olevan linkin kautta nimettömästi ja luottamuksellisesti 1.-30.9.2021. Yksittäisten vastaajien vastaukset eivät ole tunnistettavissa. Jokainen näkemys ja idea on arvokas Euran ja Satakunnan päihdetyön kehittämisessä. Kyselyyn voi vastata suoraan tästä linkistä. Pääset kyselyyn myös lukemalla alla olevan QR-koodin.

Päihdetilannekyselyn toteutus on osa valtakunnallista Pakka (paikallinen alkoholipolitiikka) -toimintamallia. Tiedon keruusta vastaavat kunnat ja käsittelystä vastaa Satakunnan tulevaisuuden sote-keskus-hanke. Vastaavia kyselyjä toteutetaan ympäri Suomea, ja ehkäisevää päihdetyötä tekevien kehittämisverkosto voi verrata eri alueilla esiin tulevia näkemyksiä.

KIITOS, kun vastasit!

Euran kunnan ehkäisevän päihdetyön työryhmä

Takaisin listaukseen