20.4.2021

Uuden, yhteisöllisen senioritalon rakentaminen käynnistyy Eurassa

Siltatielle, Yrjö ja Hanna Kotien palvelutalo Eurakotiin kytkeytyvän kerrostalon rakentaminen alkoi tiistaina 20. huhtikuuta tontin kauppakirjan allekirjoittamisella.

Uuden viisikerroksisen senioritalon kustannusarvio on noin 6 miljoonaa euroa. Rakennuksen urakoi YIT Suomi Oy ja sen on määrä valmistua toukokuussa 2022.

Maanrakennustyöt alkavat tontilla viivytyksettä ja kohteen arvioidaan valmistuvan toukokuussa 2022. Uudet kodit tulevat hakuun alkuvuonna 2022. Tarkempi hakuaika ilmoitetaan paikallislehdessä ja Yrjö ja Hanna säätiön nettisivuilla osoitteessa www.yrjojahanna.fi

Viisikerroksinen uudisosa, työnimeltään ”Euran Corylus”, tarjoaa yhteensä28 turvallista ja esteetöntä asuntoa, kooltaan 34,5-51 neliötä. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, ja kaikissa on lasitettu parveke.
Kohde on tarkoitettu ikääntyneille, jotka tarvitsevat jonkin verran apua arjessa selviytymisessä, mutta eivät kuitenkaan ympärivuorokautista hoitoa. Arjessa tarvittava apu voi olla esimerkiksi siivousta, asiointiapua, turvapalveluja tai sairaanhoidollisia palveluja, joita on talossa saatavilla aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Uusi senioritalo rakentuu Eurakodin jatkeeksi, kirjaston takana olevalle Siltatien tontille.


Laajennusosan myötä saadaan kuntaan ikääntyneille uusia asumisvaihtoehtoja kotona asumisen ja tehostetun palveluasumisen välille, kohteen tarjotessa kevyempää tuettua asumista ja palveluasumista.

Eurakoti ja uudisosa mahdollistavat myös esimerkiksi erikuntoisten puolisoiden asumisen saman katon alla, kun ympärivuorokautista hoitoa tarvitseva voi asua Eurakodissa ja toinen puolisoista itsenäisesti omassa asunnossa.

ARA:n tuella rakennettavan kohteen asuntojen vuokrat tulevat olemaan kohtuuhintaiset, alueen markkinahintoja alhaisemmat. Rakentamisessa huomioidaan ikääntyvien asukkaiden tarpeet: koko rakennus on esteetön, asunnot ovat kynnyksettömiä ja kiinteistö on varustettu automaattisella palosammutuslaitteistolla.

Yrjö ja Hanna Kotien kiinteistöjohtaja Ilkka Murto, palvelupäällikkö Teija Suomi, Euran kunnan vanhus- ja vammaispalvelupäällikkö Henna-Riikka Seppälä ja perusturvajohtaja Kalevi Mäkipää kertovat, että kysyntää asunnoille on jo ennakolta ollut kiitettävästi.

Nykyiseen Eurakotiin kytkeytyvän uudisosan myötä valmistuu myös neljä uutta asukaspaikkaa ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville ikääntyneille. Rakennusten syleilyyn jää molempien talojen asukkaiden yhteinen viihtyisä sisäpiha. Mukavaan yhteisoloon, kohtaamisiin ja yhdessä tekemiseen kannustavat myös uuden talon kuntosali, asukkaiden yhteinen asukastila sekä yhteisöllisyyttä tukeva asukaskoordinaattori. Taloon nimettävä asukastoimikunta pääsee suunnittelemaan talon toimintaa ja yhteisiä tapahtumia.

Kohteeseen tulee myös valmistuskeittiö ja talon ateriapalveluja ovat tervetulleita käyttämään muutkin kuin oman talon asukkaat.

Uudiskohde on tähän saakka kulkenut nimellä Euran Corylus. Yrjö ja Hanna Kodit julistavat kuitenkin nimikilpailun uudesta suuhun sopivammasta nimestä. Ehdotuksia voi lähettää osoitteella info@yrjojahanna.fi 15. toukokuuta 2021 mennessä. Paras ehdotus valitaan ja ehdotuksen tekijä palkitaan.

Takaisin listaukseen