18.5.2021

Tiedote altistumisesta Covid 19 -virukselle Euran yhteiskoulussa

Eurassa leviää nyt varsinkin nuorison keskuudessa koronaepidemia. Viimeisen viikon sisällä Eurassa on todettu useita positiivisia tuloksia Covid 19 -virukselle ja näihin on liittynyt myös koulualtistuksia, joista on tiedotettu aiemmin. Tälläkin hetkellä Euran lukio ja Euran yhteiskoulun 7F- luokka ja Ahmasojan koulu ovat etäopetuksessa.

Nyt Eurassa on todettu uusi positiivinen tulos Covid 19- virukselle Euran yhteiskoulun 8D-luokalla. Sairastunut on ollut koulussa ja osallistunut opetukseen tartuttavuusaikana, mutta ennen oireiden puhkeamista. Positiiviseksi todetun oppilaan kautta lähialtistuneeksi katsotut oppilaat on asetettu karanteeniin. Heidän lisäkseen muiksi altistuneiksi on asetettu koko 8D-luokka ja tätä luokkaa opettanut henkilöstö. Tartunnan jäljitys on toteutettu hyvin ja nopeasti. Altistuneet on jo pääosin tavoitettu ja heihin ollaan oltu yhteydessä. Loputkin altistuneet pyritään tavoittamaan vielä tämän päivän aikana.

Koulussa on käytetty pääosin maskeja hyvin ja huolehdittu muista toimista tartuntojen ehkäisyn suhteen, joten kaikkia oppilaita ja henkilöstöä ei jouduta laittamaan karanteeniin. Karanteeniin asetetaan ne henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa positiiviseksi todettujen potilaiden kanssa ja ne opiskelijat, jotka ovat olleet lähietäisyydellä ilman maskia. Karanteeni koskee vain altistunutta ja perheenjäsenet saavat liikkua normaalisti. Kaikki yhteiskoulun 8D- luokan oppilaat ja heitä opettanut henkilöstö testataan. Negatiivinen testitulos ei kuitenkaan lyhennä karanteeniaikaa.

Koska Euran yhteiskoulussa on nyt useampia positiiviseksi todettuja oppilaita ja Euran koronatilanne on muutenkin vaikeutunut, päädytään varotoimena siirtämään nyt koko Euran yhteiskoulu etäopetukseen 19.5.-28.5.2021 väliseksi ajaksi. Mikäli lisätartuntoja tulee vielä ilmi tai tilanne muuten muuttuu hankalammaksi etäopetusta jatketaan tämän jälkeenkin.

Eurassa suositellaan huolehtimaan entistä huolellisemmin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja maskien käytöstä ja hakeutumaan korona-testiin heti hyvinkin lievienkin oireiden ilmaantuessa. Nyt kaikkia suositellaan hakeutumaan herkästi koronatestiin silloinkin, kun ylähengitystieoireet mahdollisesti ovat siitepölyallergian aiheuttamia, jotta saataisiin tilanne rauhoittumaan mahdollisimman pian. Oireiden ilmaantuessa suositellaan tekemään oirearvio Omaolossa, jonka kautta mahdollista tehdä myös sähköinen ajanvaraus testaukseen. Suositellaan nyt myös välttämään turhia kontakteja ja matkustamista ja pysymään pääosin perhepiirissä. Nyt on myös erityisen tärkeää välttää kaikenlaisia kokoontumisia, jotka eivät ole välttämättömiä.

Euran sote-keskus, Johtava lääkäri

Lotta Armfelt

Puh. 044-4224126

Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri

Raija Uusitalo-Seppälä

Takaisin listaukseen