19.5.2021

Tiedote altistumisesta Covid 19 -virukselle Euran yhteiskoulussa

Eurassa leviää nyt varsinkin nuorison keskuudessa koronaepidemia. Viimeisen viikon sisällä Eurassa on todettu useita positiivisia tuloksia Covid 19 -virukselle ja näihin on liittynyt myös koulualtistuksia, joista on tiedotettu aiemmin. Tälläkin hetkellä Euran lukio, Euran yhteiskoulu ja Ahmasojan koulu ovat etäopetuksessa.

Nyt Eurassa on todettu uusi positiivinen tulos Covid 19- virukselle Euran yhteiskoulun 9D-luokalla. Sairastunut on ollut koulussa ja osallistunut opetukseen tartuttavuusaikana ja ollut koulussa myös oireiden puhjetessa. Positiiviseksi todettu oppilas on osallistunut myös opetukseen, johon on osallistunut muitakin oppilaita kuin hänen oman luokkansa oppilaita. Positiiviseksi todetun oppilaan kautta lähialtistuneeksi katsotut oppilaat ja opettaja on asetettu karanteeniin. Heidän lisäkseen muiksi altistuneiksi on asetettu koko 9D-luokka ja tätä luokkaa opettanut henkilöstö. Tartunnan jäljitys on toteutettu hyvin ja nopeasti. Altistuneet on jo pääosin tavoitettu ja heihin ollaan oltu yhteydessä.

Koulussa on käytetty pääosin maskeja hyvin ja huolehdittu muista toimista tartuntojen ehkäisyn suhteen, joten kaikkia oppilaita ja henkilöstöä ei jouduta laittamaan karanteeniin. Karanteeniin asetetaan ne henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa positiiviseksi todettujen potilaiden kanssa ja ne opiskelijat, jotka ovat olleet lähietäisyydellä ilman maskia. Karanteeni koskee vain altistunutta ja perheenjäsenet saavat liikkua normaalisti. Kaikki yhteiskoulun 9D- luokan oppilaat ja heitä opettanut henkilöstö testataan. Negatiivinen testitulos ei kuitenkaan lyhennä karanteeniaikaa.

Euran yhteiskoulussa päädyttiin jo eilen siirtämään koko yhteiskoulu etäopetukseen 28.5.2021 asti ja tähän ei tehdä nyt muutoksia. Mikäli lisätartuntoja tulee vielä ilmi tai tilanne muuten muuttuu hankalammaksi, etäopetusta jatketaan tämän jälkeenkin.

Eurassa suositellaan huolehtimaan entistä huolellisemmin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja maskien käytöstä ja hakeutumaan korona-testiin heti hyvinkin lievienkin oireiden ilmaantuessa. Nyt kaikkia suositellaan hakeutumaan herkästi koronatestiin silloinkin, kun ylähengitystieoireet mahdollisesti ovat siitepölyallergian aiheuttamia, jotta saataisiin tilanne rauhoittumaan mahdollisimman pian. Oireiden ilmaantuessa suositellaan tekemään oirearvio Omaolossa, jonka kautta mahdollista tehdä myös sähköinen ajanvaraus testaukseen. Suositellaan nyt myös välttämään turhia kontakteja ja matkustamista ja pysymään pääosin perhepiirissä. Nyt on myös erityisen tärkeää välttää kaikenlaisia kokoontumisia, jotka eivät ole välttämättömiä.

Euran sote-keskus, Johtava lääkäri

Lotta Armfelt

Puh. 044-4224126

Takaisin listaukseen