6.12.2021

Tiedote altistumisen mahdollisuudesta Covid 19 – virukselle Hinnerjoki-Eura-Hinnerjoki linja-autoreitillä ajalla 29.11—3.12.202 liittyen Euran yläkoulun oppilaiden tapauksiin

Euran terveyspalvelut on saanut tiedon kolmesta Covid 19 -positiiviseksi todetuista henkilöistä, jotka ovat matkustaneet arkisin klo 7.25 Hinnerjoelta lähtevässä ja klo 16.05 (ma, ke, to) ja klo 14.35 (ti ja pe) Hinnerjoelle palaavissa linja-autoissa ajalla 29.11 — pe 3.12.2021.

Linja-autoissa kyseisenä aikana matkustaneet ovat voineet altistua Covid 19-virukselle. Heitä kehotetaan tarkkailemaan oireitaan sekä oireiden ilmaantuessa hakeutumaan herkästi koronatestiin. Tartunnanjäljitys on jo selvittänyt henkilön välittömät kontaktit ja asettanut heidät karanteeniin.

Kyseessä ovat Euran yläkoulun oppilaat, eri luokilta. Tapauksista on jo aiemmin tänään   tiedotettu luokille 8C, 9A ja 9C Wilma-viestillä. Lähikontaktit koulussa on myös kartoitettu ja ne, joiden rokotussuoja on puutteellinen, on asetettu tai asetetaan tämän päivän aikana karanteenin. Samoissa luokissa olleet oppilaat, joita ei ole lähikontakteiksi todettu, ohjataan varmuuden vuoksi oireettomanakin testiin huomenna.   Testi tulee uusia, mikäli tulee lieviäkin oireita kahden viikon aikana.

Tartunnanjäljityksen perusteella tartunnat eivät ole tapahtuneet koulussa, vaan Hinnerjoella nuorten vapaa-aikana tapahtuvissa yksityisissä kokoontumisissa.

Oireiden ilmaantuessa suositellaan tekemään oirearvio Omaolossa, jonka kautta on mahdollista tehdä myös sähköinen ajanvaraus testaukseen. Euran terveyspalveluista kehotetaan noudattamaan sekä THL:n ohjeita, että alueellisia ohjeita koronavirukselta suojautumisen suhteen ja suositellaan kaikkia ottamaan koronarokotteet.

Euran sote-keskus

Johtava lääkäri

Terhi Tuokkola

044 422 4126

Takaisin listaukseen