Tapahtuman tiedot


Alkamispäivä

17.01.2022,  klo 17:00

Päättymispäivä

28.01.2022,  klo 22:00

Paikka

Taidehalli Kivistö
Inkimäentie 140
27500 Kauttua

Dreamlight ikkunanäyttelynä

Dreamlight-projekti tuo nuorten ajatuksia esille taiteen keinoin. Tammikuussa nähtävä yhteisö- ja mediataideteos sukeltaa unen logiikkaan.

Osana taiteella hyvinvointia Pyhäjärviseudun nuorille- hanketta järjestettiin syys-lokakuussa Dreamlight nuorten yhteisötaideprojektin työpajoja Eurassa ja Säkylässä. Työpajoissa nuoret tuottivat piirustuksia, videoita, musiikkia ja tekstejä.

Työpajoihin osallistui 20 yläkouluikäistä nuorta. Työpajoissa nuoret saivat kokeilla mediataiteen eri tekniikoita esimerkiksi videomappausta, ääniohjelmia ja videokuvausta. Vastaanotto oli innostunutta ja nuoret toivoivat samankaltaisen luovan toiminnan jatkoa. Työpajojen vetäjinä toimivat Katri Tella, Elina Tiainen ja Niko Tiainen.

Työpajoissa käsiteltiin unen logiikkaa, unikuvia, sekä unitarinoita. Tällä hetkellä nuorten tekemistä materiaaleista yhteisötaiteilija Elina Tiainen ja mediataiteilija Niko Tiainen työstävät teosta, joka käyttää materiaalina nuorten tekemiä tuotoksia. Installaatio teoksessa tullaan käyttämään videomappaustekniikkaa, äänimaisemia ja videokuvaa.

“Teos sukeltaa alitajuntaan ja unimaailmaan. Se ilmentää nuorten ajatuksia ja kuvallisin keinoin kuvittaa tarinoita unista. Mitä, jos tyyny osaisi kertoa tarinan tai peitto osaisi dokumentoida alitajuntamme juoksun. Mitä me muistamme unista? Mitä se kertoo meistä? Mitä se kertoo meidän maailmastamme? Elämämme on hauras ja ympärillämme oleva kauneus joskus unohtuu. Sulje silmäsi. Muistammeko me huomenna vielä tämän kaiken?” -Elina Tiainen, yhteisötaiteilija-

More about event :

https://www.taidehallikivisto.fi/event-details/dreamlight-yhteiso-ja-mediataideteos
Takaisin tapahtumalistaukseen