Rakennuksen julkiasu hahmottuu

12.11.2021

Katon alle kolmessa viikossa

Panelian oppimiskeskuksen rakentamisen näyttävin vaihe on loppusuoralla ja rakennus on saamassa lopullisen ulkomuotonsa. Yöllisten rekkakuljetusten ansiosta suurelementit on saatu kuljetettua Jokioisilta Paneliaan Rahti-Kalevan erikoiskuljetuksilla ilman suurempia ongelmia.

Syyslomaviikolla asennettiin puolet suurelementeistä ja tänään nostettiin paikalleen toisen puoliskon viimeiset elementit.  Myös uudisosan vanhaan kouluun yhdistävä käytäväosa on jo paikoillaan. Vielä jatkossa rakennetaan rakennuksen ulkopuolelle tulevat porraskäytävät, katokset ja portaat sekä tehdään loput elementtien ja rakennusten yhdistämiseen liittyvät työt.

Elementtien yhteenrakentaminen on käynnissä myös koulun sisäpuolella ja siellä on käynnissä myös teknisten järjestelmien rakentaminen. Työmaalla ahertaakin tällä hetkellä FM-Haus Oy:n oman henkilöstön lisäksi myös euralaisia yrityksiä mm. LVI-tekniikan kimpussa. Kalustaminen ja loput pintatyöt sekä varustelu odottavat vuoroaan.

Kun samanaikaisesti tehdään koulun vanhan osan vesikaton uusimista RMK-Rent Oy:n toimesta, koulun lähialueilla onkin ollut melkoinen vilske ainakin päiväaikoina.

Työmaista johtuen alueella on ollut ruuhkaa ja haittaa käyttäjille vaikka ne on pyrittykin minimoimaan aktiivisella suunnittelulla. Jatkossa työmaalle ei onneksi kohdistu enää niin paljon liikennettä, joten toivottavasti tilanne hieman rauhoittuukin.

– Rakennuspäällikkö Ari Jyräkoski

FM-Haus Oy:n koostama drone -video elementtien saapumisesta Paneliaan
Takaisin listaukseen