7.1.2022

Koulutyö alkaa Eurassa lähiopetuksessa maanantaina 10.1.2022

Kevätlukukausi käynnistyy Euran esiopetuksessa, peruskouluissa ja lukiossa lähiopetuksessa maanantaina 10.1.2022. Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin voidaan joutua siirtymään väliaikaisesti, mikäli paikallinen koronatilanne niin vaatii. Arvio turvallisesta opetuksen järjestämisestä ja etäopetukseen siirtymisestä tehdään aina yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa. Etäopetukseen voidaan siirtyä tarvittaessa yhdessä tai useammassa koulussa. Etäopetus ei koske vuosiluokkien 1-3 oppilaita eikä erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaita.

Opetuksen järjestämisessä ja koulujen toiminnassa noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetushallituksen antamia ohjeistuksia. On tärkeätä, että kaikki tulevat kouluun oireettomina.

Oppilaita ohjataan huolelliseen käsien pesuun useita kertoja päivässä. Laaja maskisuositus koskee oppilaita 3. vuosiluokasta alkaen. 1-2-luokkien maskisuosituksen antaa koulun rehtori yhteistyössä tartuntatautilääkärin kanssa. Myös henkilökunta noudattaa maskisuositusta.

Eri oppilasryhmien välisiä kontakteja vältetään esimerkiksi tilajärjestelyillä sekä porrastamalla välitunteja ja oppilasryhmien muuta liikkumista. Ruokailuja voidaan osittain siirtää luokkiin tai liikuntasaliin.

Alakouluissa oppilaat ovat pääsääntöisesti oman luokanopettajan ohjauksessa ja oman ryhmän kanssa. Yläkouluissa opetusryhmä voi koulupäivän aikana vaihtua esimerkiksi valinnaisaineissa. Koulujen rehtorit tiedottavat opetusjärjestelyistä tarkemmin Wilmassa.

Isoja yhteistilaisuuksia, koulujen välisiä urheilukilpailuja tai turnauksia ei toistaiseksi järjestetä.

Muiden kuin koulun oppilaiden ja henkilökunnan liikkumista koulujen alueella tulee välttää.

Lisäksi muistutetaan:

Rokotteen ottaminen suojaa Sinua ja läheisiäsi vakavalta tautimuodolta!

Takaisin listaukseen