17.5.2021

Koronatiedote Ahmasojan koulun joukkoaltistumisista Covid 19-virukselle

Euran Ahmasojan koulussa todettu 17.5.2021 yhdellä henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä positiivinen tulos Covid 19-virukselle. Sairastunut on ollut koulussa tartuttavuusaikana, mutta ennen oireiden puhkeamista. Tämän johdosta seitsemän henkilökunnan jäsentä on nyt määrätty karanteeniin altistuneena ja kaikki yläkoulun 20 oppilasta on myös todettu muiksi altistuneiksi ja ohjattu myös testattavaksi. Oppilaat eivät ole olleet lähikontaktissa henkilökuntaan kuuluvan positiiviseksi todetun henkilön kanssa, eikä oppilaita tarvitse siksi asettaa karanteeniin. Jos testauksessa tulee esiin uusia tapauksia, harkitaan jatkotoimia uudelleen. Koulun oppilaiden suositellaan myös välttämään nyt mahdollisimman paljon kaikkia kontakteja ja huolehtimaan erityisen hyvin hygieniasta. Tartunnan jäljitys on toteutettu hyvin ja nopeasti. Altistuneet on jo tavoitettu ja heihin on oltu yhteydessä.

Euran terveydenhuollon asiantuntijat ja koulun vastuutahot ovat tänään päätyneet siihen, että Ahmasojan opetus siirtyy kokonaisuudessaan etäopetukseen 18.5.2021 lähtien. Ahmasojan yläkoulun osalta tämä etäopetus jatkuu 28.5.2021 asti ja Ahmasojan alakoulun osalta etäopetus jatkuu 21.5.2021 saakka. Ahmasojan alakoulun osalta oppilaiden tartunnan mahdollisuus on katsottu vielä yläkouluakin pienemmäksi ja päädytty siksi etäopetuksen pituuksissa eri aikoihin. Erityiskoulussa alakoulussa etäopetuksen voidaan katsoa olevan myös yläkoulua hankalampi toteuttaa. Koska kyseessä on erityiskoulu, tehdään etäopetukseen siirtymisestä vielä kunnanhallituksen päätös tänään 17.5.2021.

Euran vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi Eurassa suositellaan huolehtimaan entistä huolellisemmin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja maskien käytöstä ja hakeutumaan korona-testiin heti hyvinkin lievienkin oireiden ilmaantuessa. Nyt testiin on hyvä hakeutua myös herkästi, vaikka oireet voisivat sopia siitepölyallergiaan. Oireiden ilmaantuessa suositellaan tekemään oirearvio Omaolossa, jonka kautta mahdollista tehdä myös sähköinen ajanvaraus testaukseen. Suositellaan nyt myös välttämään turhia kontakteja ja matkustamista ja pysymään pääosin perhepiirissä. Nyt on myös erityisen tärkeää välttää kaikenlaisia kokoontumisia, jotka eivät ole välttämättömiä.

Euran sote-keskus

Tartuntataudeista vastaava lääkäri: Tami Siren, puh. 044-4224080

Euran sote-keskus

Johtava lääkäri: Lotta Armfelt

Takaisin listaukseen