27.8.2021

Koronatiedote 27.8.2021

Euran kunnan koronavirusepidemiaan liittyviä rajoituksia ja toimenpiteitä arvioiva työryhmä kokoontui 27.8.2021 arvioimaan Satakunnan alueellisen tartuntatautien työryhmän antamia suosituksia Euran kunnassa. Tartunnat ovat kääntyneet laskuun, mutta kokonaisarvion perusteella Satakunta on vielä leviämisvaiheessa. Tilanne on edelleen aktiivinen osassa eteläistä Satakuntaa (Rauma, Eurajoki, Kokemäki ja Huittinen). Ilmaantuvuus on myös nopeasti kasvanut Jämijärvellä ja on korkea myös Kankaanpäässä. 

Eurassa ja Säkylässä tartuntatilanne on parantunut. Porissa ja lähialueilla tilanne on pysynyt vakaana, mutta ilmaantuvuus täyttää edelleen leviämisvaiheen kriteerit ja perusterveydenhuollon voimakas kuormittuminen epidemian hallintaan liittyvästä työstä jatkuu. 

Euran kunta noudattaa edelleen jatkossa oman palvelutuotannon ja kunnan tilojen käytön osalta alueellisen tartuntatautien työryhmän antamia suosituksia: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset   

Yksittäiset palveluyksiköt tiedottavat erikseen, mikäli edellä olevat suositukset tai muuttuvat olosuhteet aiheuttavat merkittäviä rajoituksia palvelutuotantoon. Huomioitava on, että tartuntatautilain mukaiset määräykset edellyttävät edelleen etenkin sisätiloissa turvavälien noudattamista ja hygieniasta huolehtimista!    

Tilanne on alueellisesti vakava ja voi nopeasti vaikuttaa myös Euran kunnan tilanteeseen.    

Tärkeimmät epidemian leviämistä rajoittavat keinot:     

  • Hyvä käsihygienia     
  • Oikea yskimistekniikka     
  • Turvavälit 2 metriä     
  • Kontaktien vähentäminen     
  • Kasvomaskien käyttö 
  • Huomioithan, että lievästikin sairaana on hakeuduttava testiin, ja testitulosta odottaessa on pysyttävä kotona   

Euran kunta kannustaa kaikkia kuntalaisia hakeutumaan rokotettavaksi! Lisätietoja: https://www.eura.fi/koronavirus-covid19/koronarokotukset/ 

Takaisin listaukseen