23.11.2021

Koronatiedote 22.11.2021

Euran kunnan koronavirusepidemiaan liittyviä rajoituksia ja toimenpiteitä arvioiva työryhmä kokoontuu 1-2 viikon välein arvioimaan koronatilannetta alueellisesti ja paikallisesti Eurassa. Työryhmä kokoontui 22.11.2021 arvioimaan Satakunnan alueellisen tartuntatautien työryhmän antamia suosituksia Euran kunnassa.
Hallituksen 11.11.2021 linjauksen mukaan Satakunta on edelleen leviämisalue ja 15.11.2021 voimaan astuneiden kriteerien mukaan arvioituna Satakunta täyttää leviämisvaiheen kriteereistä 4 / 7. Kriteereistä ja epidemiologisesta tilanteesta tarkemmin: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19 
Euran kunta noudattaa edelleen jatkossa oman palvelutuotannon ja kunnan tilojen käytön osalta alueellisen tartuntatautien työryhmän antamia suosituksia:
https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset
Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti 19.11.2021 kieltää sisätiloissa järjestettävät yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Satakunnassa. Määräys on voimassa Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella 22.11.-22.12.2021. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin. Tartuntatautilain pykälään 58 perustuva päätös kokoontumisrajoituksista on tehty koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi. Riski covid-19-tartuntojen leviämiselle on olemassa kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu, joten yleisötilaisuuksien rajoittaminen on välttämätöntä.
Koko Satakunnan alueella esiintyy tunnistamattomista lähteistä peräisin olevia tartuntoja ja tartuntaryppäitä. Terveydenhuolto on kuormittunut ja kuormituksen odotetaan kasvavan. 

THL ohjeistus pikkujoulujen viettoon: https://thl.fi/fi/-/juhlakausi-alkaa-vieta-pikkujouluja-turvallisesti-

Euran kunnan koronavirusepidemiaan liittyviä rajoituksia ja toimenpiteitä arvioiva työryhmä

Takaisin listaukseen