20.8.2021

Koronatiedote 20.8.2021

Euran kunnan koronavirusepidemiaan liittyviä rajoituksia ja toimenpiteitä arvioiva työryhmä kokoontui 20.8.2021 arvioimaan Satakunnan alueellisen tartuntatautien työryhmän antamia suosituksia Euran kunnassa. Kokonaisarvion perusteella Satakunta on edelleen leviämisvaiheessa. Huolestuttava tilanne jatkuu erityisesti Etelä-Satakunnassa (Rauma, Eurajoki, Kokemäki, Eura, ja Huittinen). Myös Kankaanpään tilanne on huonontunut verrattain nopeasti. Porissa epidemian tilanne on vakaa, mutta leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät edelleen.   

Euran kunta noudattaa edelleen jatkossa oman palvelutuotannon ja kunnan tilojen käytön osalta alueellisen tartuntatautien työryhmän antamia suosituksia: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset   

Yksittäiset palveluyksiköt tiedottavat erikseen, mikäli edellä olevat suositukset tai muuttuvat olosuhteet aiheuttavat merkittäviä rajoituksia palvelutuotantoon. Huomioitava on, että tartuntatautilain mukaiset määräykset edellyttävät edelleen etenkin sisätiloissa turvavälien noudattamista ja hygieniasta huolehtimista!   

Tilanne on alueellisesti vakava ja voi nopeasti vaikuttaa myös Euran kunnan tilanteeseen.   

Tärkeimmät epidemian leviämistä rajoittavat keinot:    

  • Hyvä käsihygienia    
  • Oikea yskimistekniikka    
  • Turvavälit 2 metriä    
  • Kontaktien vähentäminen    
  • Kasvomaskien käyttö
  • Huomioithan, että lievästikin sairaana on hakeuduttava testiin, ja testitulosta odottaessa on pysyttävä kotona  


Euran kunta kannustaa kaikkia kuntalaisia hakeutumaan rokotettavaksi! Lisätietoja: https://www.eura.fi/koronavirus-covid19/koronarokotukset/  

Kouluilla tapahtuvat rokotukset ovat lähteneet käyntiin 18.8.2021. Euran kunnan koronavirusepidemiaan liittyviä rajoituksia ja toimenpiteitä arvioiva työryhmä pitää tärkeänä, että myös lasten ja nuorten rokotuskattavuus saataisiin mahdollisimman korkeaksi, jonka myötä 12-vuotta täyttäneitä ja heidän vanhempiansa kannustetaan myönteiseen suhtautumiseen rokottamista kohtaan. Riittävä rokotuskattavuus mahdollistaa normaaliin elämään siirtymisen.

Takaisin listaukseen