31.5.2021

KORONAROKOTUKSET KUNTALAISILLE

Koronarokotus-ajanvaraus 30-vuotta täyttäneille kuntalaisille aukeaa osoitteessa: Koronarokotusten ajanvaraus ja puhelinajanvarauksessa 30.5.2021. Kuntalaisten toivotaan ensisijaisesti käyttävän sähköistä ajanvarausta. Sähköisessä ajanvarauksessa vapaita aikoja löytyy vielä tällä viikolla pääsääntöisesti palvelusta koronarokotus Urheilutalo ja sen jälkeen Korona-rokotukset neuvoloissa. Ajantasaista tiedotusta vapaista ajoista kunnan verkkosivuilla.

Rokotuksia jatketaan edelleen 16-29 -vuotiaille kuntalaisille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (ajanvaraus vain puhelimitse). Luettelo sairauksista luettavissa THL:n verkkosivuilla

Puhelinajanvaraus numerosta 044 422 4432 seuraavina aikoina:

  • tiistaina 1.6.2021 klo 8.00-12.00
  • keskiviikkona 2.6.2021 klo 8.00-12.00
  • perjantaina 4.6.2021 klo 8.00-12.00

Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittotoiminto ja soittaja kuulee ensimmäiseksi tiedotteen. Tiedote on ensin kuunneltava ja ohjeen mukaan voi jättää takaisinsoittopyynnön painamalla tiedotteen lopuksi ruutunäppäintä # ja seuraavan ohjeen jälkeen numeroa nolla 0.

Kun tulet rokotukselle, pyri tulemaan varaamallesi ajalle täsmällisesti, jotta odotustilassa voidaan huolehtia turvasuositusten toteutumisesta. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan 15 minuutiksi. Rokotuksiin on tultava terveenä ja maskilla suojautuneena.

Käytettävissä on tällä hetkellä kolmea eri rokotevalmistetta (BioNTech-Pfizerin, Modernan ja AstraZenecan koronarokotteet), joita annetaan kuntalaisille THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Ne 65-vuotiaat tai vanhemmat, jotka ovat saaneet ensimmäisenä annoksena AstraZenecan rokotteen, voivat saada sen myös toisena annoksena. Jos asiakas ei ehdottomasti halua toista annosta AstraZenecan rokotetta, hänelle voidaan antaa BioNTech-Pfizerin rokote. Tämän valinnan asiakas voi tehdä rokotuspaikalla.

Alle 65-vuotiaille ei AstraZenecan rokotetta anneta. Niille alle 65-vuotiaille, jotka ovat ensimmäisenä rokoteannoksena saaneet AstraZenecan-rokotteen, annetaan toisena annoksena BioNTech-Pfizerin rokote.

16-17 -vuotiaille käytetään ainoastaan BioNTech-Pfizerin rokotetta.

Takaisin listaukseen