5.5.2021

Koronarokotusten ajanvaraus avautuu 50-vuotta täyttäneille kuntalaisille

Koronarokotusten sähköinen ajanvaraus 50-vuotta täyttäneille kuntalaisille avautuu kunnan verkkosivuilla (www.eura.fi/koronarokotukset) ja puhelinajanvarauksessa 6.5.2021. Kuntalaisten toivotaan ensisijaisesti käyttävän sähköistä ajanvarauspalvelua..

Rokotuksia jatketaan edelleen 16-49 -vuotiaille kuntalaisille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (ajanvaraus vain puhelimitse). Luettelo sairauksista luettavissa THL:n verkkosivuilla kohdassa Vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys.

Puhelinajanvaraus numerosta 044 422 4432 seuraavina aikoina:

  • torstaina 6.5. klo 8-12
  • perjantaina 7.5. klo 8-12
  • tiistaina 11.5. klo 8-12
  • perjantai 14.5. klo 8-12

Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittotoiminto ja soittaja kuulee ensimmäiseksi tiedotteen. Tiedote on ensin kuunneltava ja ohjeen mukaan voi jättää takaisinsoittopyynnön painamalla tiedotteen lopuksi ruutunäppäintä # ja seuraavan ohjeen jälkeen numeroa nolla 0.

Kun tulet rokotukselle, pyri tulemaan varaamallesi ajalle täsmällisesti, jotta odotustilassa voidaan huolehtia turvasuositusten toteutumisesta. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan 15 minuutiksi. Rokotuksiin on tultava terveenä ja maskilla suojautuneena.

Eurassa on käytettävissä tällä hetkellä kolmea eri rokotevalmistetta (AstraZenecan, Modernan ja BioNTech-Pfizerin koronarokotteet), joita annetaan kuntalaisille THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Yli 65 -vuotiaat ovat voineet saada mitä tahansa näistä rokotteista pois lukien ne henkilöt, joilla on em. harvinainen sairaus. Ne 65-vuotiaat tai vanhemmat, jotka ovat saaneet ensimmäisenä annoksena AstraZenecan rokotteen, saavat sen myös toisena annoksena. 18-64 -vuotiaat saavat joko Modernan tai BioNTech-Pfizerin koronarokotteen. 16-17 -vuotiaille käytetään ainoastaan BioNTech-Pfizerin rokotetta. Niille alle 65-vuotiaille, jotka ovat ensimmäisenä rokoteannoksena saaneet AstraZenecan-rokotteen, annetaan toisena annoksena joko Modernan tai BioNTech-Pfizerin rokote.

Takaisin listaukseen