31.3.2021

Koronarokotukset 16-69 -vuotiaille kuntalaisille jatkuvat

Koronarokotus-ajanvaraus aukeaa 6.4.2021 uudelleen 16-69 -vuotiaille kuntalaisille, joilla on jokin vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Ajanvaraus 16-69 -vuotiaille riskiryhmäläisille vain puhelimitse.

Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

  • Elinsiirtoa odottavat, tehty elinsiirto tai alle 6 kk sitten tehty kantasolusiirto tai kantasolusiirron takia hylkimisenestolääkitystä käyttävät
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti (voimakkaasti immuunipuolustusta heikentävä syöpä tai sen hoito)
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö (esim. perna poistettu)
  • Vaikea krooninen munuaissairaus
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus (esim. keuhkoahtaumatauti)
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä

Tarkempi selvitys yllä mainituista sairauksista luettavissa THL:n verkkosivuilla kohdassa Vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys.

Rokotuksia jatketaan myös 70 vuotta jo täyttäneille ja vanhemmille kuntalaisille. Ajanvaraus on mahdollista sekä kunnan verkkosivujen kautta (www.eura.fi/koronarokotukset) että puhelimitse.

Rokotuksen saa myös yli 70-vuotiaan kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja, jolla on omaishoidon tuen päätös. Alle 70-vuotiaiden omaishoitajien ajanvaraus on mahdollista vain puhelimitse.

Puhelinajanvaraus numerosta 044 422 4432 seuraavina aikoina:

tiistaina 6.4. klo 8-14
keskiviikkona 7.4. klo 8-14
torstaina 8.4. klo 8-14

Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittotoiminto ja siksi soittaja kuulee ensimmäiseksi tiedotteen. Tiedote on ensin kuunneltava ja ohjeen mukaan voi jättää takaisinsoittopyynnön painamalla tiedotteen lopuksi ruutunäppäintä # ja seuraavan ohjeen jälkeen numeroa nolla 0. Iäkkäiden kuntalaisten läheisiä pyydetään tarvittaessa auttamaan iäkkäitä kuntalaisia ajanvarauksessa.

Kun tulet rokotukselle, pyri tulemaan varaamallesi ajalle täsmällisesti, jotta odotustilassa voidaan huolehtia turvasuositusten toteutumisesta. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan 15 minuutiksi. Rokotuksiin on tultava terveenä ja maskilla suojautuneena.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päättänyt, että koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä maanantaista 29.3.2021 alkaen. AstraZenecan rokote sopii kaikille 65 vuotta täyttäneille. Sairausperusteisia rajoitteita rokotteen antamiselle ei tällä hetkellä ole. Rokotettava ei voi valita, mitä rokotetta saa. Eurassa annetaan THL:n ohjeistuksen mukaan AstraZenecan koronarokotetta vain 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.  Modernan koronarokotetta käytetään 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty – rokotetta 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Takaisin listaukseen