1.7.2021

Koronarokote on pääsylippu elämään!

Satakunnan terveysviranomaiset ja kunnat haastavat kaikki satakuntalaiset mukaan yhteiseen kampanjaan, jonka tavoitteena on koronaviruksen leviämisen estäminen. Pääsylippu elämään -kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikki satakuntalaiset ottamaan koronarokote.Kampanjaan voi osallistua esimerkiksi jakamalla kampanjamateriaalia sosiaalisessa mediassa sekä ottamalla rokotuksen puheeksi läheisten kanssa. Sosiaaliseen mediaan on tehty Pääsylippu elämään-kampanjamateriaalia voi ladata vapaasti käyttöön Satasairaalan sivuilta osoitteesta https://www.satasairaala.fi/koro…/rokote-kampanjamateriaalit.

Pääsylippu elämään kertoo rokotteen vapauttavasta voimasta. Erilaisten tapahtumien sulkeminen on osaltaan vaikuttanut erityisesti nuorten elämään ja syrjäytymisen tunteeseen – rokotteen ottaminen on kaikille yhteinen askel kohti vapaampaa elämää. Kampanja henkii tahtoa ja toivoa helpommasta huomisesta.Mukana kampanjassa ovat satakuntalaiset sometähdet Anna Luodemäki @annnaluodemaki (ig) / Anna Erika (Youtube) sekä Saana Boelius @saanaboelius (ig) / @saanabee (TikTok).

– Rokotuksissa ollaan nyt vaiheessa, jossa kaikissa Satakunnan kunnissa nuoret ikäryhmät voivat varata ajan koronarokotukseen oman kunnan terveydenhuollosta, Satadiagin infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Nieminen sanoo.Pääsylippu elämään -kampanja toimii hyvänä muistutuksena kaikille toisen rokoteannoksen ottamisesta ajallaan. Epidemian leviämisen ehkäiseminen on kaikkien yhteinen asia.
– Ottamalla rokotteen nuori suojaa itsensä lisäksi myös perhettään, ystäviään, sukulaisiaan ja harrastuskavereitaan. Covid-19-tauti voi olla osalle nuoristakin ihmisistä vaikea ilman rokotusta. Toisaalta lievemmässäkin taudissa oireet voivat joskus kestää pitkään. Hyvä rokotuskattavuus antaa mahdollisuuden välttää rajoitustoimia, Nieminen kertoo.

Infektioyksikön osastonylilääkäri Nieminen kiittää kaikkia satakuntalaisia siitä, että he ovat hakeutuneet rokotuksiin erittäin hienosti.– Edelleen teemme kaikkemme, että kaikissa ja erityisesti nuorissa ikäluokissa rokotuskattavuus jatkaa kasvu-uralla, Nieminen sanoo.

Ajatus kampanjan toteuttamisesta on syntynyt alueellisessa tartuntatautien torjunnan työryhmässä (ATTR) Satasairaalan aloitteesta.

Takaisin listaukseen