24.2.2021

Kauttuan Ruukinpuiston bisnesidea on jalostunut

Syksyllä käynnistynyt Yrittäjyyttä Ruukinpuistoon -hanke on edennyt vaiheeseen, jossa hankekoordinaattorina aloittanut Sari Lehtimäki-Kataja toivoo löytävänsä sopivia toimijoita mukaan nostamaan Ruukinpuistoa maailmankartalle.
– Palaset ovat loksahtaneet hyvin paikalleen, ja Ruukinpuiston monipuolisten tilojen käyttötarkoitukset alkavat olla selvillä. Luvassa on pop-up -tyyppistä tuotetoria Tallinmäen Ratasvajaan, Tallirakennuksen ehostus juhla- ja tapahtumatilaksi, ja useita kiehtovia näyttelytiloja ja tutustumiskohteita, Lehtimäki-Kataja kertoo.

Ruukin sydämeksi nimetty Kahvila Kyöpeli on ensi kesänä avoinna päivittäin, Ruukin Kartanoksi nimetty Kauttuan Klubi suunnittelee omaa ravintolatoimintaansa, ja Jokisaunalla on edellisvuosien tapaan ruokailumahdollisuus.

Hankekoordinaattori Sari Lehtimäki-Kataja talvisessa maisemassa Ruukinpuiston Tallinmäellä.
Hankekoordinaattori Sari Lehtimäki-Kataja visioi taustalla olevan Tallinmäen toimintoja. Tallissa voidaan järjestää vaikka häitä, Ratasvajaan tulee käsityöläisten ja tuottajien myyntikojuja.
Kuva: Erkki Saarinen

Johtavana ajatuksena on nyt edetä asiakaslähtöisesti niin, että Ruukinpuistoon on hyvä tulla ja viettää vaikka pidempiäkin aikoja.
– Majoituskapasitettia on, ruokailumahdollisuuksia on ja niitä kehitetään, Ruukin Sydämessä on infopiste ja kahvila ja kokoontumispaikka, terasseja nousee lisää. Nyt keskeinen kehittämiskohde ovat ne palvelut, joita esimerkiksi Ratasvajaan tulisi, Sari Lehtimäki-Kataja kertoo.

Tallinmäestä on muotoutumassa Ruukinpuiston sykkivä sydän. Pitkänomainen punamultamaalattu vaja remontoidaan niin, että tila jaetaan myyntikojuiksi, joissa paikalliset tuottajat ja käsityöläiset voivat myydä tuotteitaan ja harjoittaa toimintaansa.
– Itse näen mielessäni siellä esimerkiksi suutarinkojun ja tuoretoritavaraa. Pyhäjärviseudullahan on elintarviketuottajia ja kalanjalostajia, jotka voisivat hyvin vuokrata itselleen myyntikojun Ruukinpuistosta, Lehtimäki-Kataja visioi.

Yhteistyökumppanit voivat olla yksityisiä yrittäjiä, yrityksiä tai yhdistyksiä, mutta keskeinen ajatus on kuitenkin se, että niillä olisi säännölliset aukioloajat.
– Matkailijoiden kanssa turhauttavinta on se, että jokaisen tutustumiskohteen tai puodin ovet ovat lukossa, Lehtimäki-Kataja tähdentää.

Vaikka koronarajoitukset sotkevat suunnitelmia jatkuvasti huolella, Ruukinpuisto avautuu 8. toukokuuta järjestettävien avoimien ovien päivällä.
– Myöhemmin kesällä Ruukinpuisto tarjoaa kulttuurielämyksiä: luvassa on ainakin,satakuntalais-pirkanmaalais taiteilijaryhmän näyttely, jossa teemana on ihminen ja luonto.
Näyttelyitä on myös Annette Juuselan taiteilijakoti Tuiskassa, Maitokopissa ja Aitta-rakennuksessa. Terassitalon esittelyhuoneisto on avoinna, lisäksi ohjelmassa ovat perinteiset antiikkimessut ja Aalto-viikko.
– Syksymmällä kokeillaan myös iltatoria, Sari Lehtimäki-Kataja kertoo.

Yhteydenotot:
Hankekoordinaattori Sari Lehtimäki-Kataja
sari.lehtimaki-kataja@eura.fi


Takaisin listaukseen