1.3.2021

Euran kirjastot palvelevat jatkossakin – muutoksia 3.3. alkaen toistaiseksi

Koronatilanne tuo muutoksia Euran kirjastojen palveluihin maaliskuussa 3.3. alkaen. Kirjastot ovat avoinna, mutta tilojen käyttöä rajataan edelleen. Omatoimiajat eivät ole käytettävissä.

Kaikissa kysymyksissä liittyen kirjastonkäyttöön rajoitusten aikana ota yhteyttä kirjastoon. Henkilökunta palvelee asiakkaita aukioloaikoina puhelimitse 044 422 4833, sähköpostitse kirjasto@eura.fi sekä Euran kirjaston facebook-sivulla ja instagramissa.

Aukioloajat Euran kirjastoissa 3.3. alkaen:

Pääkirjasto ma-ti klo 10-19, ke-pe klo 10-17.

Kiukainen ma klo 14-19, ke klo 10-15

Panelia to klo 10-15

Hinnerjoki to klo 10-15

Honkilahti ke klo 10-15

Rajoitetun palvelun aikana Euran kirjastoissa on mahdollista:

▪️ Lainata ja palauttaa kirjoja ja muita aineistoja itsepalveluautomaatilla⁠. Tarvittaessa neuvonta tapahtuu kirjaston palvelutiskillä.

▪️ Noutaa varattua aineistoa sekä etukäteen tilattuja kirjakasseja

▪️ Pääkirjastossa lainata aineistoja rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä ⁠(aulasta sekä lehtisalista)

▪️ Lähikirjastoissa: asioida ripeästi kirjastossa (yksi asiakas/perhekunta kerrallaan). Kirjastoissa asioinnin aikasuositus on 15 minuuttia.

▪️ Asioida pikaisesti ja omatoimisesti asiakastietokoneilla (pääkirjastossa sekä lähikirjastoissa) välttämättömissä asioissa

▪️ Palautukset pääkirjaston aukioloaikoina aulan palautusautomaatilla tai ympäri vuorokauden pääkirjaston palautusluukkuun Satakunnankadun puoleisella seinustalla.  Jos et pääse palauttamaan aineistoa lähikirjastoihin aukioloaikojen puitteissa niin uusi lainasi mahdollisimman pian verkossa, puhelimitse tai sähköpostitse tai palauta aineisto lähimpään Satakirjastoon.

▪️ Pääkirjaston kokoustila ja näyttelytila ovat suljettu 3.3. alkaen.

▪️ Kaikkia em. rajoituksia arvioidaan tilanteen mukaan säännöllisesti.

▪️ PIN-koodin saat tällä hetkellä ottamalla yhteyttä kirjastoon. Kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla käytettävissäsi on e-aineistoja paikasta riippumatta. Lisätietoa e-aineistoista Satakirjastojen finna-verkkosivulla.

⁠☝🏼Huomioidaan yhdessä asioinnissa edelleen seuraavat koronarajoitukset:

👉🏼 Älä tule kirjastoon sairaana

👉🏼 Pidä riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.

👉🏼 Huolehdi käsihygieniasta.

👉🏼 Kasvomaskin käyttöä julkisissa tiloissa, myös kirjastossa, suositellaan vahvasti!

Kirjaston toiminnan rajoitukset perustuvat Euran kunnan koronavirusepidemiaan liittyviä rajoituksia ja toimenpiteitä arvioivan työryhmän linjauksiin 26.2.2021. Koronaryhmän tiedote 26.2.2021

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kirjastojen osalta linjannut seuraavasti: ”STM suosittelee harkitsemaan julkisten tilojen sulkemista jo kiihtymisvaiheessa. ATTR suosittelee, Satakunnan alueella julkiset tilat suljetaan mahdollisimman laajasti, pyrkien kuitenkin mahdollistamaan lasten ja nuorten harrastustoiminta ja kirjastojen lainaustoiminta.” Lisätietoa voimassaolevista alueellisista suosituksista Satasairaalan sivulla.

Takaisin listaukseen